Sorodne objave

 

Kriminalisti Policijske uprave Celje smo na včerajšnji novinarski konferenci predstavili podrobnosti preiskave petkovega umora na avtobusnem postajališču v Celju. 39-letnega moškega, osumljenega umora svoje 33-letne partnerice, so celjski kriminalisti 3. aprila 2016 kazensko ovadili in ga privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča Celje, ki je zanj odredil sodno pridržanje.

058

V petek, 1. aprila 2016, okoli 11.30, smo bili obveščeni, da na avtobusnem postajališču v bližini trgovskega centra na Mariborski cesti v Celju leži okrvavljena ženska, 33-letna državljanka Dominikanske republike, ki jo je zabodel njen zakonski partner, nato pa pobegnil. Kljub hitri zdravniški pomoči reševalcev je ženska na kraju umrla.

Z dosedanjo kriminalistično preiskavo smo ugotovili, da sta se tega dne okoli 10. ure v trgovskem centru na Mariborski cesti v Celju sestala bivša partnerja, zakonca v postopku razveze, in sicer 33-letna državljanka Dominikanske republike in 39-letni državljan Slovenije. Sestala sta se zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom, ki je bil na tem srečanju tudi ves čas prisoten. Po približno eni uri druženja sta se bivša partnerja skupaj z mladoletnim otrokom napotila do bližnje avtobusne postaje, kjer pa je med njima očitno prišlo do spora. Osumljenec je stopil do svojega osebnega avtomobila, parkiranega v bližini, iz njega vzel preklopni nož, stopil do žrtve in jo večkrat zabodel v različne predele telesa. Ženska je na kraju podlegla poškodbam.

Osumljeni 39-letnik je to dejanje izvršil vpričo več naključno prisotnih oseb in tudi vpričo svojega otroka. Po dejanju je morilsko orožje na kraju odvrgel ter se z osebnim avtomobilom, v katerem je bil tudi otrok, odpeljal proti Slovenski Bistrici. Od tam je poklical Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor in naznanil storjeno kaznivo dejanje. Na podlagi Zakona o kazenskem postopku (ZKP-1) so mu policisti odvzeli prostost in odredili pridržanje.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora po členu 116/1-IV Kazenskega zakonika (KZ-1) je bil v nedeljo, 3. aprila 2016, skupaj s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča Celje, ki je zanj odredil sodno pridržanje. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na PU Celje nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokaznih predmetov o opisanem kaznivem dejanju.