Sorodne objave

 

Celjski policisti so bili v ponedeljek, 11. aprila 2016, obveščeni, da se v objektu gospodarske družbe v Zrečah nahaja več sumljivih paketov. Policisti in kriminalisti so si ogledali kraj in s preliminarnim testiranjem ugotovili, da je v paketih kokain. Vrednost zasežene droge bi pri prodaji na debelo znašala približno štiri milijone evrov.

2

Celjski policisti so pred dvema dnevoma iz gospodarske družbe v Zrečah prejeli obvestilo, da so v vrečah prejetega granulata aluminijevega oksida našli pet večjih torb, v katerih je bilo več paketov, za katere so posumili, da bi v njih lahko bila prepovedana droga. Kriminalisti in policisti so opravili ogled kraja dejanja in zbrali obvestila ter ugotovili, da je omenjena slovenska gospodarska družba naročila granulat aluminijevega oksida pri gospodarski družbi iz Nemčije, ki posluje z brazilsko gospodarsko družbo.

Pošiljko so 4. marca 2016 odposlali iz brazilskega pristanišča v Sao Paulu. V zabojniku je z ladijskim prometom 31. marca 2016 prispela v mednarodno tovorno pristanišče Luke Koper, kjer so 8. aprila 2016 opravili carinjenje in izdali carinsko dokumentacijo.

3

Pošiljko so nato s tovornim vozilom 11. aprila 2016 dostavili v zreško podjetje, kjer so odstranili ladijski pečat. Pri raztovarjanju tovora v prostore skladišča so zaposleni v petih od skupno šestindvajsetih vreč, napolnjenih z granulatom aluminijevega oksida, ki ga uporabljajo v proizvodnji, odkrili pet športnih torb. V torbah je bilo 100 paketov, ovitih v gumijasto embalažo različnih barv. Vsak paket je tehtal 1 kg.  S preliminarnim testiranjem je bilo potrjeno, da je bila v paketih prepovedana droga kokain. Vrednost zasežene droge bi pri prodaji na debelo znašala približno štiri milijone evrov.

4

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje nadaljujejo z zbiranjem obvestil o storilcih kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po členu 186/I-III KZ-1, pri tem pa sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi.

1