Sorodne objave

 

Policisti Postaje prometne policije Celje so ob začetku motoristične sezone v soboto, 2. aprila 2016, na poligonu varne vožnje Združenja šoferjev in avtomehanikov Celje na Ljubečni soorganizirali preventivno prireditev za večjo varnost voznikov motornih koles v cestnem prometu.

Preventivna prireditev je bila nadaljevanje aktivnosti celjskih policistov, začrtanih že pred začetkom motoristične sezone, ko so organizirali novinarsko konferenco in sestanek z moto klubi s tega območja. 

CMGP0238

Projektu so se pridružili Policijska uprava Celje, Združenje šoferjev in avtomehanikov Celje, ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Celje, Poklicna gasilska enota Celje, Javna agencija RS za varnost prometa, Zveza moto klubov Slovenije in predstavniki nekaterih podjetij, ki se ukvarjajo s tehničnimi pregledi, prodajo motoristične zaščitne opreme in motornih koles.

CMGP0218

Na poligonu se je zbralo okoli 300 udeležencev, med njimi več kot 200 motoristov.


Na prireditvi so sodelovali trije izkušeni policisti motoristi inštruktorji z dvema službenima voziloma. Motoristom so najprej predstavili statistične podatke o udeležbi voznikov enoslednih vozil v prometnih nesrečah za minula leta. Sledila je predstavitev praktičnih vsebin, kot so pravilna izbira opreme motorista, pravilna priprava motornega kolesa na uporabo pred in med motoristično sezono, psihofizično stanje voznikov v cestnem prometu in pravilna vožnja s poudarkom na pomenu predvidevanja.

CMGP0264

Najbolj željni znanja so lahko pod nadzorom inštruktorja odpeljali tudi progo na motorističnem poligonu.

CMGP0388

Najbolj zanimiv je bil prikaz prometne nesreče, pravilnih postopkov po dogodku in pravilno nudenje prve pomoči do prihoda reševalcev ter gašenje motornega kolesa.

CMGP0173

Udeleženci so si lahko ogledali še, kako poteka oživljanje voznika ob zastoju srca z avtomatskim eksternim defibrilatorjem (AED), in vajo intervencijskih služb na kraju prometne nesreče.


Proizvajalci motornih koles in zaščitne opreme pa so predstavili novitete na področju motornih koles, aktivne varnosti, zaščitne opreme motorista. Poleg tega so se dotaknili tudi preventivnih aktivnosti, povezanih z varnostjo voznikov, ter pogojev in novosti v zvezi z registracijo motornih koles.

CMGP0423

CMGP0464

Udeleženci so bili izjemno zadovoljni, saj so lahko na prireditvi aktivno sodelovali in zastavljali konkretna vprašanja. Vsi sodelujoči so z visoko mero strokovnosti predstavili vsebine, ki so bistvene za varno udeležbo voznikov enoslednih vozil v cestnem prometu, s čimer so prispevali k večji ozaveščenosti in s tem k večji varnosti v cestnem prometu. 

CMGP0498

 Profesionalnost ekip, ki so prikazale zelo zanimive vsebine, je pri udeležencih pustila močan pečat.

 

Povezane vsebine