Sorodne objave

 

Mestna občina Velenje je 6. maja 2016 na Titovem trgu organizirala tehnični dan za devetošolce velenjskih osnovnih šol.

Kot vsako leto na tehničnem dnevu različne organizacije prikažejo svoje delo in poučijo učence o varnosti in preventivnem obnašanju. Glavni namen tehničnega dneva je dopolniti znanje osnovnošolskih otrok in dijakov o prometu, popestriti osnovnošolski program s področja prometne varnosti ter seznaniti učence s konkretnimi in uporabnimi napotki za ukrepanje v primeru prometne nesreče. Ob tem vsi udeleženci poudarjamo velik pomen usklajenega dela vseh odgovornih služb.

tehnicnidan.zm

Letos so na tehničnem dnevu sodelovali reševalci, ki so prikazali pravilno oživljanje ponesrečenca, gasilci s prikazom svoje opreme, civilna zaščita in drugi.

Na prireditvi so sodelovali policisti Policijske postaje Velenje, ki so predstavili svojo opremo in delo, ter policisti Postaje prometne policije Celje s predstavitvijo vozila za reševanje prometnih nesreč. 

tehnicnidan1.zm

Policista z velenjske policijske postaje sta z učenci spregovorila o vožnji s kolesom in pravilih v cestnem prometu. Policist kolesar jim je prikazal varno vožnjo na poligonu, ki so ga lahko kasneje preizkusili tudi sami.