Sorodne objave

 

Včeraj, 26. maja 2016, smo v Velenju svečano predali namenu prostore Postaje prometne policije Celje.

IMG 8040

Na svečani otvoritvi so prisotne nagovorili direktor Policijske uprave Celje Jože Senica, župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in generalni direktor policije Marjan Fank.

IMG 8088

Direktor Policijske uprave Celje je v nagovoru spomnil, da razlogi za projekt selitve na novo lokacijo segajo v leto 2011, ko sta se v projektu združitve policijskih uprav Celje in Slovenj Gradec združili tudi postaji prometne policije omenjenih uprav, ki sta delovali na ločenih lokacijah v Slovenj Gradcu in v Celju. Do dejanske združitve teh enot ni prišlo zaradi prostorske stiske v stavbi Policijske uprave Celje. Tovrstna organiziranost se je skozi čas pokazala kot neustrezna. Pri organizaciji dela so se pojavile težave, predvsem zaradi vsakodnevnih službenih prevozov med obema enotama, zaradi kadrovskih težav, zahtevnosti vodenja, časovne izgube pri kombiniranju policistov iz obeh enot in tudi neracionalnega poslovanja. Vse to so bili razlogi za iskanje ustreznega objekta, kjer bi lahko postaja prometne policije združeno delovala.

IMG 8066

Pri iskanju ustreznega objekta nam je prijazno pomagala Mestna občina Velenje, ki je ponudila v brezplačno uporabo objekt na Kopališki ulici v Velenju, ki je prostorsko in funkcionalno ustrezen. S projektom  združitve in selitve postaje prometne policije smo, poleg večje operativnosti enote, ki deluje na prometno varnostno obremenjenem območju, rešili tudi prostorsko stisko ostalih zaposlenih na Policijski upravi Celje in policistov Policijske uprave Slovenj Gradec, ki se je preselila v prostore bivše policijske uprave. 

IMG 8100

 Z rezanjem traku sta objekt svečano predala namenu generalni direktor policije in župan Mestne občine Velenje.

IMG 8093

 Prireditev so nam z glasbenim nastopom obogatili člani trobilnega kvinteta Policijskega orkestra.

IMG 8138

Zaposlenim želimo, da bi se v novih delovnih prostorih dobro počutili!