Sorodne objave

 

Ena izmed temeljnih nalog policije je zagotavljanje varnost vseh udeležencev v cestnem prometu. A ker so vozniki enoslednih vozil ena izmed najbolj izpostavljenih kategorij prometnih udeležencev, je Policijska postaja Šentjur pri Celju, v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šentjur in Javno agencijo RS za varnost prometa, v mesecu aprilu 2016 pričela z izvajanjem preventivnih aktivnosti za motoriste.

DSC 1950.zm

Preventivni projekt Varno na motor … in nazaj domov smo na povabilo kluba starodobnikov Večno mladi Šentjur izvedli v sredo, 27. aprila 2016, v sklopu občinske prireditve Šentjurjevo 2016, na prireditvenem prostoru pred šentjursko železniško postajo. Na tovrstni prireditvi smo letos sodelovali že deveto leto zapored.

DSC 1979.zm

Odziv občanov je bil odličen, saj se je tudi letos prireditve udeležilo več kot 2.000 obiskovalcev, ki so prišli od vsepovsod. Na razstavnem prostoru pa se je zvrstilo tudi okoli 200 starodobnikov. 

DSC 1982.zm

Zaradi nihanj prometne varnosti je potrebno voznike in ostale udeležence v cestnem prometu nenehno seznanjati in opozarjati na dolžna ravnanja, ko so na cesti. S tem preventivnim projektom smo želeli ponovno opozoriti voznike, da v prometu niso sami, kar terja veliko odgovornost vseh udeležencev v prometu.

Pri izvedbi projekta je sodeloval policist motorist Postaje prometne policije Celje, ki je obiskovalcem podajal nasvete za varno vožnjo in jih hkrati opozarjal na najpogostejše napake motoristov. Odgovoril je tudi na veliko tehtnih vprašanj obiskovalcev. 

DSC 1976.zm

Svet za preventivo je na prireditvi predstavil delovanje tehtnice za prikaz naletne teže, alko seta in alko-očal, v spretnostni vožnji pa so se obiskovalci lahko preskusili na prometnem poligonu.

V sodelovanju z agencijo za varnost prometa smo prikazali še napravo Stopko - mini vozilo za preizkus reakcijskega časa in prikaz dolžine zaviralne poti pri nenadnem zaviranju.

DSC 1972.zm

DSC 1984.zm

Namen predstavitve je bil vzpodbuditi udeležence, ki so večinoma starejši in izkušenejši vozniki, da svoje znanje in ustrezno obnašanje pri vožnji prenesejo na mlajše voznike motornih koles. Prav tako pa so policisti z različnimi napravami in lastnimi izkušnjami ozaveščali obiskovalce o odgovornem ravnanju v prometu in obenem predstavili prizadevanja policistov za boljšo varnost in manj tragedij na naših cestah.

DSC 1991.zm

Za sodelovanje se posebej zahvaljujemo policistom Postaje prometne policije Celje.