Kriminalisti Skupine za mladoletniško kriminaliteto iz Sektorja kriminalistične policije v Policijski upravi Celje bodo odslej razgovore z najmlajšimi žrtvami in storilci kaznivih dejanj opravljali v prijaznejšem okolju. V petek, 28. maja 2010, so namreč odprli nove prostore – sobo za razgovore z otroki in mladostniki.

IMG 0345

Ob tej priložnosti sta zbrane nagovorila vodja Skupine za mladoletniško kriminaliteto Zdenka Jan ter direktor Policijske uprave Celje mag. Karol Turk, ki sta sobo s prerezom traku tudi svečano odprla.

IMG 0092

IMG 0097

IMG 0340

Ideja o prijaznejšem prostoru je bila med kriminalisti prisotna že dalj časa. Doslej so razgovore z najmlajšimi žrtvami in storilci kaznivih dejanj opravljali v običajnih sobah za razgovore, nekaj časa tudi v zunanjih institucijah. Zdaj pa jim je na voljo na novo urejen, otrokom in mladostnikom prijazen prostor.

IMG 0341

Odprtje novega prostora so s kratkim glasbenim programom popestrila tri dekleta. Glasbeno točko so pripravile Tjaša Trafela s III. Osnovne šole Celje, ki je igrala na flavto, ter učenki Osnovne šole Šempeter Maša Rajh s kitaro in vokalistka Maruša Hrnčič.

IMG 0343