Sorodne objave

 

Med 18. in 24. septembrom 2016 je v Velenju potekal 27. tradicionalni Pikin festival. Kot vsako leto do sedaj se je Pikinega festivala udeležila tudi Policijska postaja Velenje. Tokrat so organizatorji policistom namenili nov prostor, in sicer Pikino policijsko postajo na prostem.

pika6Medium.zm

V omenjeni policijski postaji smo predstavili policijsko delo in opremo ter pripravili preventivne akcije. Obiskovalci so prek simulatorja vožnje z motorjem spoznavali zapovedi varne vožnje in cestno prometne predpise. Tekom tedna so prireditveni prostor obiskali tudi policisti vodniki službenih psov, policijski konjeniki in prometniki, ki so predstavili vsak svojo opremo, s katero opravljajo svoje delo.

pika2Medium.zm

Prav poseben dogodek za otroke je bil obisk nadvse uspešnih slovenskih športnikov, zaposlenih v Policiji, plavalca Roberta Žbogarja in strelke Žive Dvoršak. Otroci so ju takoj prepoznali in zelo lepo sprejeli.

pika3Medium.zm pika4Medium.zm

Ob vsem dogajanju je teden na Pikinem festivalu minil zelo hitro, obiskovalcem in sodelujočim pa so ostali prijetni vtisi. Nekaj takšnih trenutkov smo ujeli tudi na fotografijah.

pika5Medium.zm pika7Medium.zm