Sorodne objave

 

V naši skupini smo ves mesec spoznavali poklic policista, policistke. Uredili smo si policijski kotiček in nekaj pripomočkov, ki jih uporabljajo policisti pri svojem delu. Ob zaključku teme pa nas je obiskal policist iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor Jaka Horvat. Povabilu se je z veseljem odzval in otrokom na nazoren način predstavil poklic policista.

Vsi dobro vemo, da se določenih pravil držimo le, če nam jih povedo pravi ljudje. In tako je bilo tudi tokrat. Naši otroci o poklicu policista in varnosti v prometu vedo že zelo veliko, vendar to prav zagotovo dobi pravo vrednost šele takrat, če to slišijo iz ust pravega policista. Otroci so imeli možnost vprašati vse, kar jih je zanimalo o delu policije.

20161109 105504 zm

Pričakovano so več vprašanj imeli fantje, ki jih je zanimala predvsem policijska oprema. Povedal jim je, zakaj se uporabljajo 'lisice', teleskopska palica za samoobrambo ter čelada. Pomerili smo lahko čisto pravi neprebojni jopič in se seznanili, kako je narejen ter kdaj ga policisti uporabljajo. Ugotovili smo, da je zelo težek.

20161109 102713 zm

Na koncu je policist otrokom razdelil rumene rutice, odsevne trakove in balone. Za piko na i nam je predstavil še policijsko vozilo, kjer so otroci imeli možnost tudi sedeti. Policist se je poslovil z modrimi lučmi in sireno.

20161109 111047 zm

20161109 111703 zm

Spoznali smo, da je poklic policista zelo zanimiv, a hkrati tudi zelo nevaren in odgovoren.

Policistu Jaki Horvatu - ki je dejal, da ga otroci zelo presenetili z znanjem o policiji in o cestnih predpisih - se zahvaljujemo, ker nam je predstavil svoj poklic in nam tako popestril dopoldan v vrtcu.

20161109 112118 zm

Besedilo in foto: Andreja Bobovnik, Vrtec Vuhred