Sorodne objave

 

Policijska postaja Radlje ob Dravi nadaljuje z izobraževalnim projektom Vizija nič v lokalni skupnosti za večjo varnost v prometu. V torek, 20. decembra, in sredo, 21. decembra 2016, je pomočnik komandirja PP Radlje ob Dravi Miroslav Črešnik za dijake Srednje šole Ravne izvedel predavanja v okviru projektnega tedna na temo prometne varnosti.

Dijakom je predstavil pomen upoštevanja cestnoprometnih pravil za varnost vseh udeležencev. Predstavil je nevarnost vožnje pod vplivom alkohola, prehitre vožnje, uporabe mobilnega telefona med vožnjo ter druge dejavnike, ki povečujejo možnost prometnih nesreč.

DSC 0025.zm

Srednješolce je seznanil tudi s spremembo določbe o obvezni uporabi čelade za kolesarje in voznike mopedov ter obvezno registracijo mopedov od 1. maja 2017.

DSC 0028.zm

V zadnjem delu delavnice je bila tema varnost pešcev, pri čemer je pomembno, da se vsak pešec zaveda svoje ranljivosti in zato upošteva pravila, ki jih ima kot pešec; pred prečkanjem se je potrebno prepričati, ali lahko to varno storimo in počakamo, da se ustavijo vozila z obeh strani, saj absolutne varnosti v cestnem prometu ni.

DSC 0036.zm