Sorodne objave

 

Ena izmed temeljnih nalog policije je zagotavljanje varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Ker so vozniki enoslednih vozil ena izmed najbolj izpostavljenih kategorij udeležencev v cestnem prometu, so policisti Policijske postaje Šentjur pri Celju, v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šentjur, Avtošolo šolskega centra Šentjur in društvom ljubiteljev starodobnikov Večno mladi Šentjur, v aprilu 2017 pričeli z izvajanjem preventivnih aktivnosti.

DSCN0831Preventivni projekt Varno na motor in nazaj domov smo na povabilo predstavnikov kluba ljubiteljev starodobnikov Večno mladi Šentjur izvedli 29. aprila 2017 na prireditvenem prostoru pred šentjursko železniško postajo. Na prireditvi smo sodelovali že enajsto leto zapored, letos smo jo nekoliko razširili, saj so se aktivnosti, namenjene izključno voznikom enoslednih vozil, nadaljevale še na parkirišču ob Slivniškem jezeru.

DSCN0827Odziv ljudi je bil odličen, tudi letos se je prireditve udeležilo več kot 2.000 obiskovalcev, ki so prišli iz vseh krajev Slovenije, prav tako je bilo veliko motoristov iz tujine. Na razstavnem prostoru se je zvrstilo več kot 200 starodobnih vozil. 

DSCN0824Zaradi nihanj prometne varnosti policisti menimo, da je potrebno voznike in tudi ostale udeležence v cestnem prometu vseskozi seznanjati in jih opozarjati na dolžna ravnanja v cestnem prometu. S preventivnim projektom Varno na motor in nazaj domov smo pri voznikih enoslednih in drugih vozil želeli doseči, da vsaj za trenutek pomislijo, da v cestnem prometu niso sami in da se je vseskozi potrebno odgovorno obnašati v cestnem prometu.

DSCN0844Pri izvedbi projekta sta sodelovala policista s službenimi motornimi kolesi Postaje prometne policije Celje, ki sta obiskovalce seznanjala z nasveti o varni vožnji in jih opozarjala na najpogostejše napake motoristov v prometu. Prav tako smo na prireditvenem prostoru predstavili opremo in policijsko delo, tokrat se je predstavil policist Policijske postaje za izravnalne ukrepe s službenim vozilom "schengen-bus", ki je obiskovalcem predstavil problematiko dela s tujci, kar so navzoči poslušali z velikim zanimanjem.

DSCN0823Na prireditvi smo policisti pozvali udeležence, ki so večinoma starejši in izkušenejši vozniki, naj svoje znanje in odgovorno obnašanja na cesti prenesejo na mlajše voznike motornih koles. Prav tako smo izpostavili prizadevanja policistov za boljšo varnost v cestnem prometu, saj želimo, da bi bilo čim manj prometnih nesreč, s tem pa tudi manj tragedij.

DSCN0850