Sorodne objave

 

Policisti motoristi že vrsto let ob začetku motoristične sezone izvajajo preventivne aktivnosti pod sloganom Policijska izkušnja kot nasvet. Tokrat je Policijska postaja Radlje ob Dravi, skupaj s Postajo prometne policije Celje, Policijsko postajo Dravograd in številnimi drugimi soorganizatorji, ki skrbijo za večjo prometno varnost, v nedeljo, 14. maja 2017, na poligonu v Otiškem vrhu organizirala preventivno aktivnost za motoriste Motor + razum = varnost, pomembna je vidnost!

Lepo vreme je prispevalo k temu, da se je prireditve udeležilo okoli 120 motoristov.

DSCN8208

Po predstavitvi programa in uvodnem pozdravu organizatorjev je komandir Postaje prometne policije Celje Vinko Mlakar navzoče seznanil z nalogami policije v motoristični sezoni. Sledil je prikaz vožnje na poligonu, ki je predpisana za pridobitev vozniškega dovoljenja za A kategorijo. Prikaz sta opravila učitelja iz Šole vožnje Relax Marko Pintarič in Tomaž Miglič. Inštruktor Centra varne vožnje Vransko Darko Daljevič je predstavil programe varne vožnje za motoriste ter njihov pomen. Kasneje so si ljubitelji motorjev ogledali prikaz reševanja dveh motoristov, ki so ga opravili reševalci Zdravstveno reševalnega centra Koroške, skupaj z ekipo gasilcev PGD Radlje ob Dravi. Ti so predstavili oživljanje motorista in varno snemanje čelade.

DSCN8286

Sledila je vožnja dveh prostovoljcev na poligonu in atraktivna vožnja policista inštruktorja Postaje prometne policije Celje Blaža Tomažiča med stožci. Pred tem je policist komentiral tudi vožnjo obeh učiteljev vožnje in motoriste opozarjal na najpogostejše napake.

DSCN8295

Obiskovalci so se seznanili z novostmi s področja prometne zakonodaje ter novostmi na področju novih prometnih znakov, ki so jih predočili učitelji vožnje.

received 807035379448260

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dravograd so ob tej priložnosti na ogled pripeljali reševalni čoln. Na prireditvi so sodelovali tudi člani združenja šoferjev in avtomehanikov iz Dravograda in Podvelke, ki se vključujejo v aktivnosti policije na različnih preventivnih dogodkih.

Razstavljena so bila starodobna motorna kolesa in druga vozila, s katerimi so se pripeljali člani športnega društva ljubiteljev starodobnih vozil Črna na Koroškem.

Policisti so udeležencem podrobno predstavili delovanje merilnika hitrosti in alkotesta ter druge policijske opreme. Ob zaključku je sledil blagoslov motorjev. Na prireditvi, kjer se je točila izključno brezalkoholna pijača, so vsi udeleženci prejeli zloženke Javne agencije RS za varnost prometa.

DSCN8302

Tokratna tradicionalna prireditev za motoriste je bila izvedena z namenom osveščanja o pomenu vidnosti motoristov in vožnje v skladu s prometnimi predpisi. Na srečanju so bili med drugimi množično prisotni člani motorističnega kluba Blue Knights Slovenija I, v katerega so včlanjeni policisti motoristi. Ti s svojim zgledom skrbijo za vožnjo v skladu s cestnoprometnimi predpisi.