Sorodne objave

 

Na Titovem trgu v Velenju je 8. maja 2017 potekal tradicionalni tehnični dan za devete razrede tamkajšnjih osnovnih šol. Pripravil ga je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje, ki je s tem obeležil svetovni teden prometne varnosti.

V prostorih mestne občine je potekala okrogla miza na temo hitrosti, na kateri so sodelovali predstavniki Zavoda Vozim, nevladnih organizacij Global Alliance of Road Safety in drugi soustvarjalci prometne varnosti v velenjski občini. Na okrogli mizi so izpostavili primere dobre prakse, opozorili na potencialne prometne kritične točke, predvsem pa dorekli predlagane rešitve. Okrogle mize sta se udeležila tudi komandir Policijske postaje Velenje Boštjan Debelak in pomočnik komandirja Postaje prometne policije Celje Marko Prevolčič .

20170508 112446

Učenci devetih razredov so se najprej v kulturnem domu udeležili interaktivnih delavnic Še vedno vozim - vendar ne hodim, ki jo je pripravil Zavod Vozim, potem pa so si ogledali prikaz varne vožnje s kolesom na poligonu in oživljanje ponesrečenca. Sledila je predstavitev prometne policije, gasilcev, reševalcev ter njihove opreme. Navzočim so prikazali postopek gašenja požara in delovanje naletne tehtnice, ki nazorno prikaže vpliv hitrosti na povečanje mase predmetov pri trku, možnost preživetja ter zaviralno pot, ki so je obiskovalci lahko tudi preizkusili.

IMG 20170508 135405

Na prireditvi so sodelovali policisti Postaje prometne policije Celje in policisti Policijske postaje Velenje, ki so prikazali spretnostno vožnjo s kolesom na poligonu in predstavili delo in opremljenost policistov kolesarjev.

20170508 110040