Sorodne objave

 

Patrulja policistov Policijske postaje Radlje ob Dravi je včeraj okoli 16.30 opravljala nadzor prometa na državni cesti izven naselja Javnik. Policista sta nadzor hitrosti izvajala z laserskim merilnikom hitrosti. Pri tem sta opazila voznika kombiniranega vozila, ki je vozil iz smeri Maribora in je preko neprekinjene črte prehiteval pred seboj vozeče vozilo. Kljub navzočnosti patrulje je voznik ostal na levem smernem vozišču in z visoko hitrostjo nadaljeval s prehitevanjem še dveh vozil v nepreglednem desnem ovinku. Zaradi opisane nevarne vožnje, s katero je nadaljeval in tako ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu, je policijska patrulja zapeljala za kršiteljem z namenom da prepreči nadaljnje ogrožanje.

RobertVidec

Robert Videc, vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Celje


Po približno dveh kilometrih sta ga policista dohitela in začela ustavljati z zvočnimi in svetlobnimi znaki, česar pa voznik kombiniranega vozila ni upošteval in je z veliko hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri Radelj ob Dravi, pri čemer je znova nevarno prehitel drugo vozilo v desnem nepreglednem ovinku.

IMG 8322

V krožnem križišču, pred naseljem Radlje ob Dravi, je voznik kombija trikrat z veliko hitrostjo obvozil krožišče in nadaljeval z vožnjo v smeri Vuhreda, kjer se je ustavil pri eni izmed zgradb. Ko sta se do kombija pripeljala policista, je voznik kombija silovito zapeljal proti vozilu policije, da je moral policist z manevrom preprečiti trčenje. Voznik kombija je nato z veliko hitrostjo nadaljeval vožnjo proti Radljam ob Dravi. Policijska patrulja je vozila za njim in ga vseskozi z zvočnimi in svetlobnimi znaki opozarjala, naj se ustavi. Voznik kombija je nadaljeval vožnjo z visoko hitrostjo in z vožnjo po levem smernem vozišču.

Patrulji se je pridružila še druga policijska patrulja, ki je po približno treh kilometrih zaradi zastoja na cesti uspela dohiteti voznika kombija. Z namenom, da bi preprečila nadaljnje ogrožanje, je patrulja zapeljala pred kombinirano vozilo. Voznik slednjega je sunkovito speljal, trčil v vozilo policije in z veliko hitrostjo zapeljal v smeri Dravograda.

Patrulja je z namenom, da bi vozilo ustavila in preprečila nadaljnje ogrožanje, v križišču za Trbonje pričela prehitevati kombinirano vozilo. Ko je bilo patruljno vozilo ob kombiju, je voznik slednjega sunkovito zavil v levo in namerno trčil v desni bok vozila policije, zaradi česar je vozilo policije odbilo v zaščitno ograjo mostu čez reko Dravo, jo poškodovalo, vozilo policije pa je zdrselo približno 30 m po strmem pobočju, kjer se je obrnilo na streho in ustavilo, le pet metrov pred strugo reke Drave. Na srečo se je tokrat končalo le s poškodbama policistov in vozila. Posledice bi lahko bile dosti hujše.

IMG 8271

Voznik kombija je nadaljeval z vožnjo in ogrožanjem prometa v smeri Dravograda, policijska patrulja, ki je vozila za njim, ga je vseskozi opozarjala, naj vozilo ustavi. Po približno petih  kilometrih je voznik kombija ustavil zaradi cestne zapore. Policista sta zapeljala do vozila, izstopila iz vozila in pozvala voznika, naj ugasne vozilo in izstopi. Voznik kombija tega ni upošteval in je sunkovito zapeljal proti policistoma. Da je odvrnil napad, s katerim je bilo ogroženo življenje policistov v patrulji, je policist s službeno pištolo šestkrat ustrelil v prednjo levo pnevmatiko kombiniranega vozila. Voznik kombija je kljub temu uspel pobegniti in voziti proti Dravogradu, kjer je bil nato ustavljen na policijski blokadi. Voznik se je zaklenil v vozilo in ni upošteval odredbe, naj izstopi. Policisti so v skladu z ZNPPol razbili steklo, uporabili fizično silo in odvzeli prostost osumljenemu.

Pri preizkusu alkoholiziranosti  je bilo ugotovljeno, da je imel 0.41 miligrama alkohola v izdihanem zraku in da je vozil brez vozniškega dovoljenja. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in postopek o prekršku za kršitve pravil cestnega prometa.

Pri postopkih z osumljenim so bili telesno poškodovani trije policisti, nastala pa je tudi višja materialna škoda.