Sorodne objave

 

V petek, 1. septembra 2017, so se po razigranih in brezskrbnih počitnicah spet napolnile šole. S tem pa se je pred začetkom in ob koncu šolskega pouka v okolici šol spet povečal promet.  

Da bi prvi šolski dan in tudi vsi naslednji minili čim bolj varno in brez neljubih nesreč, smo poskrbeli policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem skupaj s prostovoljci PGD Ravne na Koroškem, PGD Kotlje, DU Ravne in ZŠAM. Prvi šolski dan sta se policistom in prostovoljcem pri varovanju otrok na poti v šolo  pridružila tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in komandir Policijske postaje Ravne na Koroškem Dimitrij Gaberšek.

Ravne02

Policisti smo svoje aktivnosti začeli že konec avgusta in pri tem pregledali varne šolske poti, pravilno postavitev cestnoprometne signalizacije in poskrbeli za obveščanje voznikov, naj bodo ob ponovnem odprtju šol in tudi preostali del leta še posebej previdni.

Zavedamo se, da je varnost tistih, ki prvič stopajo na šolske poti in še ne poznajo nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu, izjemno pomembna. Skrb pa moramo nameniti tudi tistim, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo med sošolce. Z mislimi so pri prijateljih, ki jim bodo lahko opisali svoje poletne dogodivščine, ob tem pa radi pozabijo na varnost.

Ravne01

Tako je skrb za varnost otrok v prvih septembrskih dneh tudi ena najpomembnejših nalog policije, ki jo izvajamo nadvse resno in odgovorno. Hkrati pa morajo tudi vozniki, s spoštovanjem pravil poskrbeti, da bodo otroci na svoji šolskih poteh varni. Zavedati se morajo, kako pomembno je spoštovanje pravil v bližini šol in drugje, ne le zaradi prisotnosti policije in posledično izogibanja kazni, temveč predvsem zaradi boljše varnosti najšibkejših udeležencev v promet kot so pešci, predvsem otroci in kolesarji.