Sorodne objave

 

V Velenju je v med 17. In 23. septembrom 2017 potekal že 28. Pikin festival, ki je največji družinski festival v Sloveniji, in ga v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Pikin festival je kulturno-izobraževalno-zabavna prireditev za vse generacije in je najbolj prepoznavna blagovna znamka na področju otroške prireditvene dejavnosti v Sloveniji.

Festival z 27-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vse, še posebej pa za najmlajše obiskovalce, saj ti v Pikinem svetu, v številnih delavnicah, lahko v teh dneh doživijo nepozabne pustolovščine.

58PIKA7

Že vrsto let na Pikinem festivali sodeluje tudi slovenska policija, ki otrokom, starejšim in drugim obiskovalcem na Pikini policijski postaji, ki nam jo vsako letu ob velenjskem jezeru pripravijo organizatorji, prikaže in predstavi svoje delo, opremo ter preventivne aktivnosti. Za Pikino policijsko postajo sta ves teden tudi tokrat skrbela vodji policijskega okoliša na Policijski postaji Velenje Aleksander Levpušček in Uroš Medved, v veliko pomoč pa sta jima bila kandidata za policista Kevin Cizej in Željko Nikačević.

58PIKA6

V tednu festivala so se lahko obiskovalci na Pikini policijski postaji preizkusili v vožnji s simulatorjem motornega kolesa, lahko so se pogovorili s policisti in si ogledali policijska vozila z opremo. Vsak dan so Pikino policijsko postajo obiskale različne enote policije, tako da so obiskovalci imeli priložnost videti, kaj vse znajo in zmorejo naši policisti.

58PIKA2Obiskovalce so navdušili vodniki službenih psov s službenimi policijskimi psi, prometni policisti z motornim kolesom pa so odgovarjali na največ zastavljenih vprašanj malih radovednežev. Festival sta obiskala tudi vrhunska športnika športnika, zaposlena v Policiji, alpinist Luka Krajnc in gorski tekač Mitja Kosovelj, ki sta kot Pikina gosta ogledala, kako deluje Pikin svet v Velenju.

58PIKA4 58PIKA5

58PIKA3