Sorodne objave

 

V ponedeljek, 16. oktobra 2017, je Policijska postaja Ravne na Koroškem v sodelovanju z tamkajšnjo osnovno šolo in svetom za preventivo in varnost prometa izvedla preventivno aktivnost - tehniški dan z naslovom Promet in varnost, in sicer za vse učence osnovne šole, otroke iz vrtca in ciljno skupino varovancev centra za usposabljanje, delo in varstvo. Tudi drugi občani so bili dobrodošli. Aktivnosti so potekale v šoli, šolskem dvorišču in bližnjem šolskem igrišču.

WP 20171016 006

Na dogodku so se policisti predstavili z različnimi vsebinami:

  • policist motorist s Postaje prometne policije Celje je predstavil delo in opremo prometnih policistov,
  • policista vodnika službenih psov s Policijske postaje vodnikov službenih psov sta nazorno predstavila delo psa za splošno uporabo in delo psa za odkrivanje prepovedanih drog,
  • policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem pa so predstavili delo in opremo splošnih policijskih postaj in obiskovalce izobraževali na krajših delavnicah o varnosti in pravilnem obnašanju v prometu

WP 20171016 022

Na prireditvi je aktivno sodelovala še Agencija RS za varnost cestnega prometa z naletno tehtnico in simulacijo rabe kresničke v nočnem času. Otroci so se lahko preiskusili tudi na prometnemi poligonu na igrišču.

Preventivna aktivnost je bila zelo dobro obiskana. Obiskovalci in vodstvo šole so se nam zahvalili za zanimivo in poučno predstavitev opreme policije in vloge policije v družbi.

WP 20171016 046