Sorodne objave

 

Javna agencija RS za varnost prometa je osemnajstim organizacijam in posameznikom podelila najvišja priznanja za življenjsko delo na področju prometne preventive. Svečano listino za leto 2016 je za svoja prizadevanja prejela tudi Policijska postaja Šmarje pri Jelšah.

20171024 125630

Po besedah pomočnika komandirja PP Šmarje pri Jelšah Roberta Jančiča, ki je nagrado prejel v imenu policijske postaje, je nagrada potrditev za dobro opravljeno delo na področju prometne preventive v preteklih letih. Kot pravi, si policisti na širšem Šmarskem za izboljšanje prometne varnosti prizadevajo z osveščanjem vseh generacij. "Začnemo v vrtcu, s preventivnimi dejavnostmi nadaljujemo skozi celo osnovno šolo, sledi osveščanje malo starejših kandidatov, ki pristopajo k pridobitvi dovoljenja za vožnjo z mopedom, izobražujemo pa tudi udeležence Univerze za tretje življenjsko obdobje," pravi Jančič in dodaja, da pri vseh preventivnih aktivnostih poudarjajo pomen spoštovanja pravil. "Pravila so tista, ki nas varujejo v cestnem prometu. Če bi vsi upoštevali vsa pravila, do prometnih nesreč sploh ne bi prišlo," izpostavlja Jančič.

Kljub njihovim prizadevanjem so lani na širšem Šmarskem ugasnila tri življenja, letos je življenje izgubil en udeleženec v cestnem prometu, cilj šmarskih policistov pa je, da prihodnje leto ne bi bilo nobene smrtne žrtve. Jančič ob tem poudarja, da so starši največji vzor otrokom, saj je prav od njihovega zgleda odvisno njihovo obnašanje v prometu v kasnejših letih.