Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina smo v nedeljo, 8. oktobra 2017, v sodelovanju z gasilci in reševalci na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini pripravili že osmo tradicionalno preventivno prireditev Dan gasilcev, policije in reševalcev.

Namen prireditve je bil predstavitvi poklice, ki se ukvarjajo z zaščito in reševanjem, in jih tako približati ljudem.

DSC 0209

Poklic policista so predstavljali policisti PP Rogaška Slatina skupaj s policisti specialne enote, ki so na ogled pripeljali bojno oklepno vozilo in drugo opremo, ki jo uporavljajo pri svojem delu. K sodelovanju smo povabili tudi člane Avto moto zveze Slovenije; ti so na prireditvi s pomočjo "prevračalnika" obiskovalce seznanjali s pomembnostjo uporabe varnostnega pasu, prikazali so še reševanje iz prevrnjenega vozila.

DSC 0214

Z nami so sodelovali tudi člani tamkajšnjega združenja šoferjev in avtomehanikov ter občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Da smo lahko primerjali opremo sodobne policije in milice, je poskrbel Štefan Abraham, ki je na prireditev pripeljal nekdanje miličniško službeno vozilo in opremo iz preteklega časa.

DSC 0205

Obiskovalci so si z zanimanjem ogledali naš prireditveni prostor, na katerem smo policisti odgovarjali na njihova številna vprašanja.