Sorodne objave

 

Predstavniki fundacije Z glavo na zabavo so v soboto, 9. oktobra 2010, obiskali tudi Mercatorjev center v Celju. Na preventivni prireditvi so poleg organizatorjev sodelovali še predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Policijske uprave Celje.

IMG 2926

Kot je že v navadi, tudi tokrat ni manjkalo zabave, smeha, glasbe, dobre družbe in skrbno premišljenih preventivnih aktivnosti.

IMG 2928

Občani so se lahko preizkusili na simulatorju varne vožnje, kjer jim je z nasveti pomagal Robert Krofl, inštruktor vožnje z motornim kolesom iz Postaje prometne policije Celje. Ob tej priložnosti so policisti na prireditveni prostor pripeljali tudi službeno motorno kolo, ki je še posebej mikalo najmlajše obiskovalce.

IMG 2929

Za preizkus s simulatorjem varne vožnje seveda ni manjkalo zanimanja. Niti med policisti.

Vodja policijskega okoliša Danilo Ungar iz Policijske postaje Celje je ob tej priložnosti predstavil aktivnosti policije za večjo varnost v cestnem prometu. S sodelavcem policistom kolesarjem Gregorjem Zalokarjem sta obiskovalcem predstavila t. i. stinger, napravo za prisilno ustavljanje motornih vozil. Obiskovalci so lahko preizkusili še, kako deluje laserski merilnik hitrosti.

IMG 2927

Na prireditvi je sodelovala tudi kriminalistka iz Sektorja kriminalistične policije Lara Rojc, ki je občane seznanjala z negativnimi posledicami uporabe prepovedanih drog.

Že to soboto, 16. oktobra, se nam lahko ponovno pridružite. Tokrat bomo policisti obiskali Mercatorjev center v Slovenj Gradcu.

 

Vljudno vabljeni!