Sorodne objave

 

V Centru varne vožnje na Ljubečni je 21. aprila 2018 potekala preventivna prireditev, namenjena večji varnosti motoristov. Poleg policistov Postaje prometne policije Celje so na prireditvi sodelovali še predstavniki Javne agencije RS za varnost prometa, Združenja šoferjev in avtomehanikov Celje, celjske poklicne gasilske enote ter reševalne službe Šmarje pri Jelšah.

Po uvodnih besedah organizatorjev smo vsi sodelujoči, vsak s svojega področja, opozarjali motoriste na stvari, ki so najpomembnejše za varno vožnjo, predstavniki gasilcev in reševalcev pa so jih seznanjali s pravilnim ravnanjem v primeru prometnih nesreč.

DSC 0093

V uprizorjeni vaji je bila v prometni nesreči hudo poškodovana motoristka, voznik povzročitelj je pobegnil s kraja dejanja, a so policisti pobeglega voznika ustavili s pomočjo "stingerja". Reševalci in gasilci pa so ob tem prikazali in pokomentirali prve nujne ukrepe na kraju dogodka.

DSC 0113

Sledila je vožnja na poligonu, kjer je policist prikazal več elementov vožnje, kot na primer vožnjo v krogu, izogibanje oviram, ustavljanje v sili, med drugim je udeležence seznanil tudi z različnimi koristnimi nasveti.

DSC 0087Na veliko veselje organizatorjev so se številni motoristi odzvali povabilu in se zapeljali po poligonu, pod budnimi očmi policista in predstavnice Javne agencije RS za varnost prometa. Organizatorji smo bili z obiskom izjemno zadovoljni, motoristi pa s pridobljenimi nasveti tudi, sodeč po njihovih komentarjih.

DSC 0121

Vsem motoristom in drugim voznikom enoslednih vozil želimo srečno in varno vožnjo!