Sorodne objave

 

Aerodrom Portorož je skupaj s Turističnim združenjem Portorož Občine Piran zadnjo septembrsko soboto organiziral dan odprtih vrat Letališča Portorož, kamor smo bili, kot vsako leto doslej, povabljeni tudi policisti iz Policijske uprave Koper in Letalske policijske enote.

Povabilu smo se veseljem odzvali in priložnost več kot odlično izkoristili. Obiskovalcem smo predstavili svoje delo in opremo, ki jo vsakodnevno uporabljamo na terenu in v enotah.

20190928 093051

Na prireditvi, ki se lahko vsako leto pohvali z velikim obiskom lokalnih prebivalcev, pa tudi obiskovalcev iz drugih slovenskih regij, smo predstavili veliko policijskega dela in opreme ter obiskovalcem pojasnjevali možnosti za zaposlitev v Policiji.

Poleg tega smo izkoristili prostor in dvakrat prikazali delo s službenimi psi. Obiskovalcem smo postregli z vajo prijetja storilca kaznivega dejanja, bežečega iz osebnega avtomobila, po prijetju pa je naš kuža za iskanje prepovedanih drog na vozilu našel tudi skrit paketek s prepovedano drogo.

20190928 113309

Prikazali smo tudi blokado vozila s pomočjo stingerja. Množica obiskovalcev je bila navdušena, kar je pokazala z nasmehi in velikimi aplavzi, najmlajši pa niso zamudili priložnosti za božanje službenega psička.

Veliko obiskovalcev se je zanimalo za različne tehnične pripomočke, ki jih uporabljajo policisti pri svojem delu, kot so naprave za ugotavljanje pristnosti dokumentov, jemanje prstnih odtisov, iskanje skritih ljudi in predmetov ipd.

Otroci so si navdušeno ogledovali schengensko vozilo in mobilno policijsko postajo, seveda je bil na razstavnem prostoru največja atrakcija prometniški motor. Na letališču je bil tudi policijski helikopter, ki so si ga obiskovalci prav tako z veseljem ogledali, predvsem ob pristanku in vzletu.

Dogodek je bil resnično dobro organiziran in odlično obiskan. Po oceni organizatorja je bilo obiskovalcev približno 5000, policisti pa smo zelo uspešno predstavili svoje delo. Odzivi so bili odlični, pohvale pa so dobesedno deževale. Upamo tudi, da smo marsikoga uspeli navdušiti za poklic policista in da se bo tudi sam pridružil modrim uniformam.