Sorodne objave

 

V torek, 27. decembra, smo bili koprski policisti ob 21.23 obveščeni o ponovni eksploziji na Župančičevi ulici v Kopru. Eksplozija je poškodovala trojna vhodna vrata in tam parkiran osebni avtomobil.

20221228 130249

Dejan Grandič,  pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Koper

Prve informacije kažejo na to, da je počilo močnejše pirotehnično sredstvo (petarda). Po trenutnih podatkih se išče moški, ki je bil na kraju oblečen v temno jakno s kapuco, jeans hlače in obut v črne superge. S kraja je stekel proti Prešernovemu trgu.

Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava. Zadevo obravnavamo kot kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti (po 314. členu Kazenskega zakonika), za katero je zagrožena kazen zapora do 5 let.

Policisti in kriminalisti PU Koper so sicer od 17. maja 2021 do 27. decembra 2022 obravnavali osem kaznivih dejanj, pri katerih je bilo kot sredstvo storitve uporabljeno močnejše pirotehnično sredstvo oz. vnetljiva tekočina. Skupna značilnost teh dogodkov je, da so oškodovanci sorodstveno povezane fizične osebe oz. njihovi sosedje oz. njihovo podjetje. Predmet napada so vhodna vrata stanovanjskih in poslovnih objektov ter vozila in zunanje enote klimatskih naprav.

Štiri dejanja so bila storjena na območju mestnega jedra Koper, tri na območju Spodnjih Škofij, eno pa v Izoli, ko je bil objekt napada osebni avtomobil. Doslej so bili odkriti trije osumljenci, ki so bili tudi že kazensko ovadeni na Okrožno državno tožilstvo v Kopru (od teh en mladoletnik). Identificiran je bil tudi četrti osumljenec, ki je bil tudi že zaslišan na policiji. Trije osumljeni so z območja Policijske uprave Koper, eden pa z območja Ljubljane. Glede ostalih dogodkov preiskava še poteka.

Vse, ki bi o teh dejanjih vedeli kaj konkretnega, prosimo, da to sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Povezane vsebine

Praznično pokanje: če se že ne morete upreti pirotehniki, jo uporabljajte vsaj varno in uvidevno!