Sorodne objave

 

Koprski prometni policisti so v torek, 2. junija, dobili novo vozilo, opremljeno z videonadzornim sistemom PROVIDA. Vozilo je policija prejela na podlagi donatorske pogodbe s sedmimi občinami in dvema zavarovalnicama. Na slovesno predajo vozila smo povabili vse donatorje, dobavitelja ter predstavnike medijev.

Donatorjem in dobavitelju smo se zahvalili za donatorstvo in jim predstavili vozilo, opremo ter način dela. Nato smo jih povabili na predstavitveno vožnjo, kjer sta jim izkušena policista pokazala uporabo vozila. Ker gre za donatorstvo vseh sedmih lokalnih skupnosti, bodo policisti naloge s tem vozilom opravljali na celotnem območju policijske uprave. Za ponazoritev, kako policisti tako vozilo uporabljajo in kako z njim odkrivajo prekrške, smo jim prikazali tudi posnetke nekaterih kršitev.

Slika026 1

Sprejem donatorjev, ki so izrazili zadovoljstvo za sodelovanje pri tem projektu in upanje, da bomo z novim vozilom prispevali k izboljšanju prometne varnosti.

Slika126 1

Slavnostne predaje so se udeležili direktor Policijske uprave Koper Božidar Štemberger, vodja Sektorja uniformirane policije PU Koper Valter Ule, vodja Oddelka za cestni promet v Sektorju uniformirane policije PU Koper Igor Gjerkeš, komandir Postaje prometne policije Koper Janko Brezovnik, policista Postaje prometne policije Koper Dario Benčič in Mavricij Prinčič ter tiskovni predstavnik PU Koper Marko Kastelic.


Na slovesno predajo smo povaili tudi predstavnike medijev ter jim predstavili tehnične podatke o vozilu, videonadzorni sistem Provida ter način in možnosti opravljanja nalog s takim vozilom. Srečanje smo ob tej priložnosti izkoristili za preventivna opozorila udeležencem v cestnem prometu in v okviru tega predstavili akciji Alkohol ubija, največkrat nedolžne in Varno poletje na slovenskih cestah.


Osnovni tehnični podatki vozila Opel Vectra OTC:

  • Prostornina motorja: 2792 ccm
  • Moč motorja: 280 km (206 kw)
  • Pospešek: 0 - 100 km/h: 6,3 sek.
  • Največja hitrost: 250 km/h 
  • Menjalnik: 6-stopenjski, ročni


Ob tej priložnosti je direktor Policijske uprave Koper Božidar Štemberger komandirjem Policijske postaje Izola, PP Kozina, Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper ter Postaje prometne policije Koper izročil ključe štirih novih belo-modrih policijskih vozil.

Slika153 1

Predaja belo-modrih novih vozil

Slika020 1

Predstavitev vozil

Slika058 1

Donatorjem smo predstavili tudi drugo Provido, v belo-modri Škodi