Sorodne objave

 

Predstavniki Policijske uprave Koper smo se pretekli teden kot vsako leto doslej na meji srečali z italijanskimi in hrvaškimi kolegi.

Direktor PU Koper Iztok Jakomin in tržaški questor Domenico Mazzilli sta si na mejnem prehodu Škofije še zadnjič pred vstopom Slovenije v schengensko območje izmenjala simbolični darili. Ker se predstavniki slovenskih in italijanskih varnostnih organov srečujejo na mejnem prehodu vsako leto že več desetletij, sta si obljubila, da bomo kljub padcu meje s to tradicijo prednovoletnih srečanj nadaljevali tudi v prihodnje.

071220-PrednovoletnaSrecanja01-m
Direktor PU Koper Iztok Jakomin in questor Domenico Mazzilli

V sredo, 19. decembra, pa smo se, prav tako tradicionalno, srečali na mejnem prehodu Sočerga s predstavniki hrvaških varnostnih organov, policije in carine. Direktor koprske policije Iztok Jakomin in načelnik istrske policije uprave Loris Kozlevac sta si izmenjala tradicionalno simbolično darilo. Med pogovorom se seveda nista mogla mogla izogniti temi, da Slovenija vstopa v prostor schengenskega pravnega reda. Ker pa smo s sosedi že do sedaj vedno dobro sodelovali, si bomo za takšne odnose prizadevali tudi v prihodnje.

071220-PrednovoletnaSrecanja02-m
Direktor PU Koper Iztok Jakomin in načelnik PU Istarska Loris Kozlevac