Sorodne objave

 

Policisti so se organizirali na različnih območjih Policijske uprave Koper in pomagali ljudem, ki so jih v zadnjih dneh prizadele izredne vremenske razmere. Iz mnogih pobud so se zbrale prostovoljne skupine in se odpravile na kraje, kjer so ljudje, predvsem na postojnskem, najbolj potrebovali njihovo pomoč.

DSC05517

Štirje policisti so se takoj opremili, si izposodili zaščitna sredstva in orodje ter odšli v Postojno. Povezali so se s članom civilne zaščite, ki jih je priključil skupini prostovoljnih gasilcev Pivka, in očistili vejevje po Postojni. Delo so opravljali skupaj z gasilci in komunalnimi delavci.

Veliko policistov Policijske uprave Koper te dni tudi v svojem prostem času, nekateri od njih so za to celo vzeli dopust, bodisi preko gasilskih brigad bodisi preko Civilne zaščite, pomagajo pri urejanju razmer. Ob tem ne smemo pozabiti, da tudi velika večina policistov v službi nudi vse vrste pomoči tam, kjer je to najbolj potrebno, predvsem na cestah.

DSC05525

Dogovorili so se, da bodo pomagali tudi v naslednjih dneh. Pomoč je ponudilo še več policistov, ki se bodo teh akcij udeležili v prostem času. Danes so se organizirali tudi člani Policijskega sindikata Slovenije, ki bodo najbolj ogroženim prebivalcem odšli pomagat predvidoma v soboto.