Sorodne objave

 

Policisti Postaje prometnih policistov Koper so v soboto, 25. aprila 2015, izvedli preventivno akcijo Policijska izkušnja kot nasvet, namenjeno voznikom enoslednih motornih vozil.

IMG 0067.zm

Namen preventivne akcije je izboljšanje prometne varnosti voznikov enoslednih motornih vozil skozi različne vaje na poligonu, ki simulirajo cesto z vsemi njenimi pastmi. Akcija se je odvijala na parkirišču pred stadionom Bonifika v Kopru, kjer so se motoristi lahko preizkusili v varni vožnji, pri čemer so jim svetovali koprski policisti prometniki. Motoristi so tako spoznali tehniko vožnje, obnašanje motornega kolesa in pravilno ukrepanje v primeru nenadne ovire.

Preventivna akcija je vključevala tudi preventivne prikaze reševalcev Zdravstvenega doma Koper (prikaz opreme in posredovanje znanja za nudenje prve pomoči), gasilcev Prostovoljne gasilske brigade Koper (prikaz opreme in svetovanje v primeru požara), delavcev Mestnega redarstva Koper in več ponudnikov motoristične varnostne opreme ter ponudnika zračne blazine v varnostnem jopiču za motoriste.

Prav tako je bilo mogoče preizkusiti simulator vožnje z motornim kolesom, si ogledati opremo Postaje prometne policije Koper (civilno vozilo z vgrajenim sistemom provida, alkotest, sredstvo za prisilno ustavljanje vozila (stinger), laserski merilnik hitrosti) in sodelujočim policistom zastaviti različna vprašanja.