Sorodne objave

 

V petek, 4. septembra 2015, je na Prešernovem trgu v Kopru potekal Otroški festival 2015. Organizator je na prireditev povabil tudi policiste.

Policisti smo imeli svojo stojnico, na kateri smo razstavili različne preventivne zloženke. Cveto Kokalj iz Sektorja kriminalistične policije PU Koper je prinesel kovček z vzorci prepovedanih drog, kar je seveda poželo nemalo zanimanja, predvsem med mladostniki.

o drogah

Otroci in mladostniki so z zanimanjem poslušali kriminalista, ki jim je pripovedoval o nevarnostih uživanja prepovedanih drog.


Na festivalu sta svoje delo predstavila tudi vodja policijskega okoliša Jože Butkovič in Miran Jerman iz Policijske postaje Koper, ki sta otrokom iz osnovnih šol pa tudi iz koprskih vrtcev predstavila delo policije pri zagotavljanju varnosti otrok na poti v šolo in iz nje. S Postaje prometne policije Koper sta se jim pridružila policista motorista Darijo Benčič in Željko Manojlovič. Motorja, s katerima sta se pripeljala, sta bila za otroke prava atrakcija in so si ju z veseljem tudi ogledovali. Prometna policista sta se kasneje z motorjema zapeljali kar po trgu, na željo in veliko veselje otrok pa prižgala še rotacijske luči.

1Bencic zna otroke nasmejati

 Policist Benčič je otrokom dokazal, da policisti niso vedno resni in "hudi", temveč znajo otroke tudi nasmejati.


Za otroke in njihove starše je bila zanimiva tudi predstavitev vodnikov službenih psov in njihovih štirinožnih pomočnikov. S Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper je bil na prireditvi Ivo Šabec s svojo psičko za iskanje prepovedanih drog. Celotno predstavitev je koordiniral inšpektor Leon Godejša, ki je skrbel za to, da so naše aktivnosti na prireditvenem prostoru sledile rdeči niti, tj. zagotavljanju varnosti naših najmlajših v cestnem prometu.

Sabec predstavil deloVSP

Policijski štirinožni pomočniki in motorji niso zanimivi le za otroke, temveč tudi za odrasle.

1policist prometnik in Cefizelj

Otroci so se seveda zelo zabavali, pri tem pa spoznavali tudi delo policistov. Slišali so tudi veliko nasvetov izkušenih policistov, kako naj se pravilno vedejo v prometu in tako poskrbijo za lastno varnost. Deklice so lahko pobožale psičko, fantje pa so se z veseljem preizkusili v vožnji motornega kolesa - seveda na simulatorju. No, tudi dekleta so se preizkušala v vožnji in bila pri tem prav uspešna. Otroci so si lahko ogledali še predstavo o Cefizlju.

1simulator-fantje

Fantje so se seveda zadrževali kje drugje kot pa pri simulatorju vožnje z motornim kolesom.


Glede na odziv otrok, smo vsi delili mnenje, da bi se morali večkrat udeležiti takšnih prireditev, saj je to odlična priložnost, ko lahko delamo z mladimi. Prav otroci so naša prihodnost in - če bodo prav vzgojeni - bodo tako oni kot drugi udeleženci v prometu bolj varni.