Sorodne objave

 

Udeležencem srečanja ljubiteljev starodobnih vozil Adria Classic, ki je v Kopru potekalo konec aprila, so predstavniki Policijske uprave Koper in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Ministrstvu za promet predstavili nekaj elementov treninga varne vožnje.

01

Na srečanju, ki sta ga organizirala podjetje Tomos in Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Adria Classic Koper v sodelovanju z avtošolo Capris, so se zbrali vsi legendarni modeli Tomos.

 

Na relaciji Koper - Dekani - Hrastovlje - Marezige - Koper so organizatorji priredili krožno vožnjo, ki se je je udeležilo 125 voznikov starodobnikov in ki se je zaključila s spretnostno preizkušnjo.

09

Policisti smo prikazali potek varne vožnje in pritegnili pozornost obiskovalcev z uprizoritvijo prisilne zaustavitve vozila s stingerjem. Obiskovalci so lahko na lastne oči videli, kako je, če ti policija pod kolesa postavi "ježa".

12

Posebna pozornost je bila namenjena preprečevanju vožnje pod vplivom alkohola. Preizkusiti je bilo mogoče alkotest in simulacije alkoholiziranosti s posebnimi očali.

14