Sorodne objave

 

Koprski kriminalisti so odkrili, kdo naj bi septembra in novembra lani vlomil v prostore družbe za varovanje iz Kopra. Ta teden so prijeli vseh pet osumljencev, ki so si z opisanimi kaznivimi dejanji velike tatvine prilastili večje vsote denarja. Gre za uslužbence te družbe, ki so imeli notranje informacije o pobiranju dnevnih izkupičkov trgovskih podjetij na območju Obale ter prenašanju in hrambi gotovine.

IMG 8643

Potek uspešno zaključene kriminalistične preiskave s področja premoženjske kriminalitete je na novinarski konferenci 20. maja 2010 predstavil vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper Dean Jurič.

Vse osumljence so policisti 18. in 19. maja 2010 privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča iz Kopra s kazenskimi ovadbami zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj.

Več informacij o poteku in rezultatih preiskave v gradivu, predstavljenem na novinarski konferenci 

IMG 0331

 Pri hišnih preiskavah na domovih osumljencev so policisti med drugim zasegli tudi mobilne telefone, ki so jih osumljenci uporabljali med izvrševanjem kaznivih dejanj, revolver in malokalibrsko pištolo z naboji, dve manjši steklenički z nedovoljeno snovjo v športu (anaboličnim steroidom) in manjšo količino denarja, okrog 1.000 evrov.

oblacila storilca

 Po kaznivem dejanju so osumljenci oblačila, ki so jih nosili med vlomom, odvrgli na eno od stranskih povezovalnih cest, ki pelje med Šmarsko cesto in naseljem Šared. Kriminalisti so pri pregledu terena našli PVC vrečko, v njej pa oblačila in maskirno kapo z izrezom za oči.