Sorodne objave

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Piran in Policijska postaja Piran sta v soboto, 7. maja 2016, na parkirišču ob Osnovni šoli Sečovlje organizirala preventivno prireditev z naslovom Bolj pripravljen motorist, bolj varen motorist.

Sodelovali so tudi policisti Postaje prometne policije Koper, Matej Deželak in Borut Hojsak, ki so hkrati tudi inštruktorji varne vožnje.

motor Secovlje1

motor Secovlje6

motor Secovlje4

Isti dan so preventivno aktivnost za motoriste izvedli tudi v Kozini, kjer je dogodek organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Hrpelje - Kozina v sodelovanju s Policijsko postajo Kozina. Preventivne aktivnosti v Kozini sta vodila policista Postaje prometne policije Simon Kastelic in Klemen Pirman.

motor-Kozina1

Dogodka se je udeležila tudi županja Občine Hrpelje-Kozina Saša Likavec Svetelšek, ki je preizkusila svoje vozniške spretnosti.

motor Kozina7

Namen aktivnosti je bil motoriste seznaniti s temeljnimi cestnoprometnimi predpisi, predstaviti pravilno držo na motorju, smer pogleda motorista itd. Pod budnim očesom inštruktorjev so se obiskovalci preizkusili tudi v spretnostni vožnji z motorji na različnih poligonih in tako preverili svojo pripravljenost ob začetku motoristične sezone.

motor Kozina2

Prireditve se je udeležilo veliko motoristov, predvsem članov okoliških moto klubov.  

motor Kozina3

motor Kozina5

motor Kozina6

motor Kozina9

Žal smo morali preventivno akcijo v Postojni zaradi slabih vremenskih razmer letos odpovedati.


Vabljeni tudi na druge preventivne delavnice za motoriste!