Sorodne objave

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper so v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi v minulem tednu zaključili dlje časa trajajočo kriminalistično preiskavo s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Trije osumljenci so odjemalcem v manjših in večjih količinah preprodajali heroin in kokain na območju slovenske obale in v Italiji, predvsem v Trstu.

Na podlagi dovoljenj in odredb koprskega okrožnega sodišča in okrožnega državnega tožilstva so koprski kriminalisti izvajali različne prikrite preiskovalne ukrepe, preiskavo pa je vodilo in usmerjalo okrožno državno tožilstvo iz Kopra.

Kazenske ovadbe so kriminalisti podali za tri osumljence, vse z območja Kopra, in sicer za moška, stara 58 in 32 let, ter 53-letno žensko.

Preiskavo so zaključili 13. septembra 2016 s prijetjem dveh osumljencev, pri katerih so še isti dan na podlagi sodnih odredb opravili hišno preiskavo. 58-letnega osumljenca pa so italijanski varnostni organi že pred tem prijeli v Italiji in zanj odredili pripor, kjer je še vedno. Oba osumljenca, prijeta v Sloveniji, so pridržali, 32-letnika pa privedli tudi k preiskovalnemu sodniku v Koper, ki je zanj odredil pripor.

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi kolegi med preiskavo osumljencem zasegli: 163 gramov heroina in 11 gramov kokaina.

S kriminalistično preiskavo je bilo zoper vse tri osumljence zbranih dovolj materialnih in drugih dokazov za kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve skupaj 32 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.