Sorodne objave

 

Direktor Policijske uprave Koper Danimir Rebec se je 23. septembra 2016, skupaj s komandirjem Policijske postaje Piran Alešem Kordičem, zahvalil policistoma piranske postaje Davidu Frangešu in Jerneju Visočniku za hrabrost, srčnost in junaško dejanje, ki sta ga dan prej izkazala pri reševanju občana iz potapljajočega se vozila.

Pran2.zm

Policista sta ponoči, takoj po obvestilu Operativno-komunikacijskega centra, odhitela v bližino skladišča soli v Portorožu, od koder so občani sporočili, da je nekdo zapeljal z avtom v morje. Dejansko sta na kraju opazila luči pod vodo. Brez razmišljanja sta skočila v morje in starejšega, nezavestnega Koprčana izvlekla iz vozila, ki ji bilo takrat že tri metre pod vodo. Spravila sta ga do obale, kjer so mu najprej pomagali gasilci, nato pa so ga reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Policista sta povedala, da se je pri reševanju sprostilo veliko adrenalina, kar jima je predvsem onemogočalo normalno dihanje. Pa vendar sta uspela, saj je bilo takšno ravnanje zanju popolnoma naravno in bi ga tudi naslednjič zagotovo ponovila, če bi bilo to potrebno. Jernej Visočnik je še dodal, da je prav zaradi pomoči drugim vstopil v policijske vrste, kar je seveda tudi primarna naloga vseh policistov.

Piran1

Komandir Aleš Kordič je policista pohvalil in povedal, da dobro opravljata svoje delo na PP Piran. Oba policista sta po rodu Štajerca, ki sta prišla kot okrepitev piranskemu moštvu iz PP Postojna oziroma PP Ilirska Bistrica in sta se že lepo vklopila v skupino.