Sorodne objave

 

Ob dnevu odprtih letališča, ki ga je Aerodrom Portorož v okviru evropskega tedna kulturne dediščine organiziral v soboto, 8. oktobra 2016, smo se obiskovalcem predstavili tudi policisti.

Na prireditvi smo policisti prikazali svojo tehnično opremo in sredstva za izvajanje policijskih nalog ter ob tem obiskovalcem delili različne brošure in letake s preventivnimi vsebinami. Poleg policije so svoje delo, tehnično opremo in vozila predstavili še drugi zunanji subjekti in službe, ki delujejo v okviru letališča. 

aero4

V prikaz so bili vključeni policisti Policijske postaje Piran, ki so prikazali svoje vozilo in opremo, policisti Postaje pomorske policije Koper, ki so prikazali policijske uniforme skozi zgodovino policije ter prav tako predstavljali svojo delo in opremo. Razstavili so celo zbirko posameznih delov policijskih uniform od leta 1950 do danes, ki jo je pripravil ljubiteljski zbiralec Boštjan Sever, pomočnik komandirja na PPOP Koper.

aero6

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper so se predstavili s schengenbusom in opremo, policisti s Postaje vodnikov službenih psov Koper pa so prikazali delo s psoma za specialistično uporabo iskanjem drog in orožja ter s službenim psom za interventne naloge, ter policisti Postaje mejne policije Dragonja, ki so se prireditve udeležili z opremo in vozilom. Policija je tako prikazala obiskovalcem svoje delo, tehnična sredstva in opremo, službena vozila in policijski helikopter, s katerim so na prireditev z Brnika prileteli piloti Letalske policijske enote.

aero1

Po oceni organizatorja si je prireditev med 9. in 14. uro ogledalo približno 2.000 obiskovalcev. Organizator pa je pozitivno ocenil predstavitev opreme in dela policistov. Obiskovalci so zadovoljni zapuščali prizorišče. Največ pozornosti na prireditvi sta pritegnili predstavitvi s policijskimi psi, kjer so policisti vodniki službenih psov prikazali prijetje storilca ter iskanje prepovedane droge in orožja. Predvsem otroci pa so bili navdušeni nad policijskimi vozili in opremo, ki so jo z veseljem tudi preizkušali.