Sorodne objave

 

V ponedeljek, 20. marca 2017, se je v občini Komen zgodila družinska tragedija. Več informacij o preiskavi je na današnji izjavi za javnost podal Dean Jurič, vodja Sektorja kriminalistične policije v Policijski upravi Koper.

Policisti operativno-komunikacijskega centra PU Nova Gorica so ob 16.31 na interventno številko policije 113 prejeli klic občana, ki je dejal, da kliče iz ene od vasi v občini Komen. V telefonskem pogovoru je prosil za prihod policije na kraj, saj naj bi prišlo do tragedije. Povedal je, da se na naslovu, od koder kliče, nahajata dve trupli, in sicer truplo brata in babice. Drugih podrobnosti po telefonu ni želel pojasnjevati.

Ker se vas nahaja na območju pristojnosti PU Koper, je OKC PU Koper na kraj poslal patrulji Policijske postaje Sežana in Policijske postajev vodnikov službenih psov Koper. Policisti so ob prihodu na kraj na dvorišču stanovanjske hiše identificirali klicatelja, v stanovanjski hiši pa potrdili prisotnost dveh trupel. Občanu je bila na kraju odvzeta prostost.

Nadaljnje aktivnosti so prevzeli koprski kriminalisti, ki so ob prisotnosti dežurne okrožne državne tožilke ter preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča iz Kopra opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Ogled se je zaključil naslednji dan, v poznih večernih urah. Policija je stanovanjsko hišo zaradi možnosti izvedbe dodatnih preiskovalnih dejanj do nadaljnjega zapečatila.

Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je v notranjosti stanovanjske hiše prišlo do dveh kaznivih dejanj umora. Storilec je z uporabo hladnega orožja oz. orodja nasilno odvzel življenje tam stanujočima 31-letnemu moškemu in 80-letni ženski. Obe trupli je ob dejanju dekapitiral oz. obglavil, glavi žrtev pa sežgal v centralni peči v stanovanjski hiši. Osumljeni je po storitvi kaznivih dejanj počistil del prostorov stanovanjske hiše.

Z ogledom so bili zavarovani materialni in drugi dokazi, ki bodo z nadaljnjimi preiskavami, opravljenimi v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju, in v primerjavi z drugimi dokazi morebiti pojasnili dinamiko dogajanja na kraju kaznivega dejanja.

Tekom današnjega dne bo opravljeno zaslišanje 35-letnega osumljenca, pri čemer se bo ugotavljal predvsem motiv storitve kaznivega dejanja in potek dogajanja.

Policija je na podlagi določil zakona o kazenskem postopku zaradi teže kaznivih dejanj in iz interesa pravičnosti osumljenemu zagotovila odvetnika, ki sodeluje pri posameznih preiskovalnih dejanjih. Osumljeni 35-letni moški bo danes priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, in sicer s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve dveh kaznivih dejanj umora na grozovit način (po 1. odstavku 116. člena KZ RS). Zakonodaja za to kaznivo dejanje predpisuje zaporno kazen najmanj 15 let zapora.