Sorodne objave

 

Direktor Policijske uprave Koper Božidar Štemberger je včeraj, 28. maja 2008, sprejel policiste, ki so v zadnjem času dosegli večje športne uspehe.

080528-SprejemSportnikov01

Prva skupina policistov s Policijske postaje Koper, in sicer Marko Fon, ki so ga spremljali David Berginc, Danijel Karba in Matej Zupan, se je udeležila kolesarske dirke okoli Slovenije DOS Extreme 2008. Policisti so se zahvalili komandirju Igorju Majcnu za njegovo podporo pa tudi pomoč, da jim je predvsem z razporedi dela pomagal in jih podpiral v pripravah na tekmovanje. Po intenzivni pripravi se je dirka začela 8. maja v Postojni. Zaradi preutrujenosti, izčrpanosti in poškodbe je Fon od dirke odstopil po 1006. kilometru prevožene proge. Kljub temu je bil z udeležbo zadovoljen, prav tako njegova ekipa. Njegov cilj za naslednje leto je jasen: prevoziti celotno progo okoli Slovenije.

V drugi ekipi, ki jo je sprejel direktor PU Koper, so bili trije policisti s Postaje pomorske policije Koper, in sicer Sandi Grk, Boris Tul in Iztok Sulčič, ki so se udeležili 5. mednarodnega tekmovanja v vojaških veščinah Slovenska Istra 2008. Bili so ena od 12 udeleženih ekip iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Na 18 kilometrov dolgi progi jih je čakalo nemalo presenečenj. Discipline, v katerih so se morali pomeriti, so bile gašenje požara, premagovanje vodnih ovir, met ročne bombe, lokostrelstvo, paintball, topografija, vrvna tehnika, prva pomoč in streljanje s pištolo ter tek. Tekmovanje je potekalo preko določenih kontrolnih točk, kjer so ekipe dobile koordinate do naslednje kontrolne točke. Fantje so dosegli odlično 3. mesto.

Direktor Božidar Štemberger je izrazil zadovoljstvo z njihovimi uspehi in fantom iskreno čestital.

080528-SprejemSportnikov02

Pripravila: Anita Leskovec,
tiskovna predstavnica PU Koper