Sorodne objave

 

Lani smo na Policijski upravi v Kopru prvič organizirali športno srečanje (nogometni turnir) med navijaškimi skupinami, varnostno službo in policijo. Naša želja je bila predvsem ohraniti, pa tudi izboljšati korektne odnose in obnašanje na športnih prireditvah. Prav zato smo srečanje poimenovali ŠPORTNO NAVIJANJE. Ker so bili udeleženci nad tovrstnim druženjem navdušeni, so že takrat izrazili željo, da se ponovi.

Letos smo v sodelovanju z navijaško skupino 12 športno srečanje ponovili in ga še nekoliko nadgradili z novimi gosti. Turnirja v nogometu so se tako v petek popoldne, 9. maja 2008, na igrišču z umetno travo na Bonifiki v Kopru udeležile ekipe Policijske uprave Koper in Policijske postaje Koper, Policijske uprave Pula ter navijaške skupine 12, ekipa policistov iz Milj, ekipa nogometnih trenerjev, športnih novinarjev in varnostnikov ter ekipa Mestne občine Koper.

Zmagala je ekipa Policijske uprave Pula, sledili sta ji ekipi PP Koper in PU Koper. Priznanja za najboljše sta podlelila Valter Ule, vodja Sektorja uniformirane policije PU Koper, in Viktor Zinreih, pobudnik in organizator tekmovanja.

Udeleženci so bili izjemno zadovoljni z organizacijo turnirja, predvsem pa s samo idejo druženja. Soglašali so, da moramo tovrstna srečanja čim večkrat ponoviti, saj se le tako osebno spoznavamo, vsi pa vemo, da se na tak način gradi zaupanje in z njim korektni dolgoročni odnosi, ki največkrat privedejo tudi do delovnih uspehov. To je med drugim eden od načinov pozitivnega druženja z navijaškimi skupinami, katerega cilj je preprečiti izgrede na športnih prireditvah.

 

Pripravila: Anita Leskovec,
tiskovna predstavnica PU Koper