Sorodne objave

 

V sredo, 31. maja 2017, bodo na stadionu Bonifika v Kopru odigrane finalne tekme nogometnega pokala Slovenije, ki ga organizira Nogometna Zveza Slovenije. Policisti pozivamo obiskovalce, naj upoštevajo spremenjeno prometno signalizacijo, navodila varnostne službe organizatorja in policistov. V primeru zaznanih kršitev javnega reda in miru pa naj o tem obvestijo policijo na telefonsko številko 113.

Odigrane bodo tekme mladinskega, ženskega in moškega članskega nogometnega pokala. Organizator pričakuje, da se bo ogleda nogometnih tekem udeležilo okrog 2.500 gledalcev. Množičen obisk se pričakuje predvsem na večerni tekmi med NK Olimpija in NK Domžale, ki bo na stadionu ob 20.30. Pri tem se pričakuje tudi organizirane avtobusne prihode navijačev iz Ljubljane in Domžal. V Koper in na tekmo bo organizirano prišlo tudi večje število članov organizirane navijaške skupine Green Dragons, ki so poznani po bučnem navijanju.

Za varno izvedbo športne prireditve potekajo priprave in usklajevanja med organizatorjem in policijo, saj bo policija v soglasju z organizatorjem nudila tudi pomoč pri varovanju prireditve. Policisti bodo na ta dan povečali prisotnost v Kopru in okoliških mestih. Zaradi zagotavljanja ustrezne varnosti bo organizator pridobil dovoljenje za delno zaporo Ljubljanske ceste in Ulice Zore Perello Godina v času javne prireditve.

Policisti ob tem apeliramo na obiskovalce javne prireditve in udeležence v prometu, naj upoštevajo prometno signalizacijo, ki bo postavljena, ter navodila varnostne službe organizatorja in policistov. Znotraj prostora javne prireditve organizator ne bo točil alkoholnih pijač. Ob tem opozarjamo prodajalce alkoholnih pijač v prodajalnah in gostinskih lokalih na omejitve, ki izhajajo iz Zakona o omejevanju porabe alkohola. Alkoholnih pijač ni dovoljeno prodati ali ponuditi osebam, ki kažejo očitne znake opitosti od alkohola, osebam, mlajšim od 18 let, ter osebam, za katere je mogoče upravičeno domnevati, da jih bodo posredovale mladoletnikom. Dosledno bomo ukrepali zoper vse zavezance, ki bodo kršili te prepovedi.

Občane pozivamo, naj v primeru zaznanih kršitev javnega reda in miru ali zaznanih priprav na izvrševanje tovrstnih kršitev ali v primeru izvrševanja kaznivih dejanj o tem obvestijo policijo na telefonsko številko 113. Tako bodo lahko policisti na terenu pravočasno vzpostavili javni red in mir oziroma preprečili tovrstna dejanja.


Nasveti za varen obisk javnih prireditev