Ekipa PU Koper se je 12. 1. 2008 udeležila 37.  tradicionalnega tekmovanja Slovenske vojske in Policije v patruljnem teku na smučeh "Pokljuka - 2008".

V ekipi so tekmovali naslednji policisti:

  1. Aleš Suhadolnik, SUP PU Koper
  2. Albert Nabernik, SKP PU Koper
  3. Matej Paradiž, PP Koper
  4. Igor Kuster, PMP Sočerga

Ekipo je vodil Silvo Nemanič, višji policijski inšpektor v SUP PU Koper, kot rezerva pa je sodeloval Boris Tul, PPOP Koper. Tekmovanje je potekalo v ekstremno zahtevnih razmerah, v vetrovnem in deževnem vremenu, zato je bila proga premočena, delno ledena in zasnežena. Tekmovalci so morali traso v razdalji 10 km premagati čim prej, in sicer delno na smučeh, večji del pa peš (preteči), vmes pa opraviti še met bombe v tarčo, streljati z malokalibrsko puško, preplaziti 25 metrov in vleči poškodovanca na nosilih v razdalji 500 m.

V patruljnem teku je sodelovalo 32 ekip, od tega dve iz tujine. Ekipa PU Koper je na tekmovanju zasedla odlično 2. mesto v absolutni konkurenci in 2. mesto v konkurenci DDO - Policije. Zmagala je ekipa Specialne enote GPU, na tretjem mestu pa je bila ekipa Slovenske vojske.

Ekipa PU Koper je za dve drugi mesti prejela pokala, udeleženci pa medalje.

Odlične športnike je sprejel tudi direktor PU Koper Iztok Jakomin. Z njimi se je pogovarjal o njihovih nadaljnjih športnih pripravah ter jim obljubil vso podporo na letošnjih tekmovanjih. Med drugim so se pogovarjali o tem, kako pridobiti čim več delavcev policijske uprave med aktivne športnike.