Sorodne objave

 

Predstavniki slovenske policije in italijanskih varnostnih organov smo danes, 9. julija 2010, podrobneje predstavili potek večje, uspešno zaključene večmesečne kriminalistične preiskave s področja zlorabe prepovedanih drog. Končni rezultat preiskave so kazenske ovadbe za 15 slovenskih državljanov, osumljenih kar 67 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, skoraj 2,2 kilograma zaseženega heroina, 53 g kokaina, nekaj metadona in 44 sadik konoplje.

IMG 9483

Na novinarski konferenci so sodelovali vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper Dean Jurič in predstavniki italijanskih varnostnih organov: Nicola Sibilia, vodja skupine za preiskovanje organizirane kriminalitete pri finančni policiji v Trstu (Guardia di Finanza Trieste), Gabriella Giurovich iz policije v Miljah (Commissariato Polizia Muggia) in Gerardo Donato iz preiskovalne enote (Squadra Investigativa).


Po besedah Deana Juriča so koprski kriminalisti kazniva dejanja s področja prepovedanih drog enega od osumljencev, 31-letnega Izolana, preiskovali že v letu 2008 in 2009 ter ga zaradi prekupčevanja s heroinom in kokainom takrat tudi kazensko ovadili. Potem ko so dejanja istega osumljenca konec leta 2009 začeli preiskovati tudi italijanski varnostni organi, so koprski kriminalisti letos nadaljevali s preiskavo in skupaj z italijanskimi kolegi zanj odkrili, da mu pri kaznivih dejanjih pomaga še dvanajst drugih oseb.

Eno zadnjih dejanj v preiskavi je bilo nedavno prijetje dveh osumljencev, 40-letnega Izolana in njegovega 32-letnega dobavitelja prepovedane droge iz Ljubljane. Policisti so ju prijeli pri prevzemu 1,8 kg heroina 7. julija 2010 na parkirišču pred enim od trgovskih centrov v Ljubljani. Sledilo je prijetje osmih osumljencev in več hišnih preiskav, pri čemer so policisti zasegli različno drogo (heroin, kokain, konopljo, metadon). Pet osumljencev so nato pridržali in bodo s kazenskimi ovadbami privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Kopru.

Več informacij o preiskavi v gradivu 

droga1

droga2