Sorodne objave

 

Tudi primorski policisti smo minuli teden, 22. junija, z organizacijo različnih dogodkov praznovali dan policije. 

IMG 0089

Ob tej priložnosti in ob 50. obletnici pomorske policije smo v Pokrajinskem muzeju Koper odprli tudi razstavo z naslovom Od orožnika do policista - zgodovina slovenske, primorske in pomorske policije, ki bo na ogled vse do 8. oktobra.

20170622 IMG 0245

Udeležence slovesnosti je med drugimi nagovoril tudi prvi mož koprskih policistov, Danimir Rebec.

20170622 IMG 0198

Na slovesnosti policijske uprave v koprski Taverni smo najzaslužnejšim sodelavcem podelili različna priznanja policije in tako kot vsako leto smo se za sodelovanje zahvalili tudi zaslužnim posameznikom in zunanjim institucijam, ki so prispevali k boljši varnosti v Sloveniji. Ob 50. obletnici pomorske policije pa je bil izdelan tudi spominski znak, ki smo ga prav tako podelili.


Čez dan so si lahko obiskovalci v Kopru ogledali vozila, ki jih uporabljamo v slovenski policiji: motorje, avtomobile, mobilno policijsko postajo, sistem Provida, kolesa in schengenbus kot tudi policijska plovila, ki so bila privezana ob pomolu. Ob vozilih so bili vodniki policijskih službenih psov in kriminalistični tehniki, ki so obiskovalcem z veseljem razložili več o svojem delu na terenu.

IMG 0001

Pridružil se nam je tudi starodobnik, saj je bil to dan, ko smo obujali zgodovino in gledali v prihodnost.

IMG 0125

 Razstava, kjer smo poseben del namenili zgodovini primorske in pomorske policije, je nastala v sodelovanju med Muzejem slovenske policije, Policijsko upravo Koper in Pokrajinskim muzejem Koper ter številnimi zbiralci policijskih predmetov.