Sorodne objave

 

Na portoroškem letališču so v soboto, 30. septembra 2017, organizirali dan odprtih vrat. Tako kot lani smo se tudi letos prireditve udeležili predstavniki različnih enot iz Policijske uprave Koper, saj je dogodek odlično obiskan in zato primerna priložnost za predstavitev našega dela.

Na dnevu odprtih vrat smo policisti prikazali svojo tehnično opremo in sredstva za izvajanje policijskih nalog, ob tem smo obiskovalcem delili tudi različne brošure in letake s preventivnimi vsebinami.

IMG 5087

Na prireditvi so sodelovali policisti Policijske postaje Piran s službenim avtomobilom in intervencijskim vozilom ter opremo za izvajanje intervencij, policisti Postaje prometne policije Koper z vozilom z videosistemom Provida in motornim kolesom ter policisti iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Koper, ki so obiskovalcem predstavili tki. schengenbus.

IMG 4964

Policijska postaja vodnikov službenih psov Koper je bila navzoča s tremi vodniki službenih psov in njihovimi psi, policistom s psom za specialistično uporabo iskanja droge in orožja ter dvema policistoma s psoma za interventne naloge. Policisti Postaje mejne policije Dragonja so ob tej priložnosti prikazali opremo in tehnična sredstva, ki jih potrebujejo na mejnih prehodih.

IMG 4984

V popoldanskem času so se prireditvi pridružili tudi policisti Letalske policijske enote Generalne policijske uprave s helikopterjem, vodniki službenih psov pa so za obiskovalce pripravili prikaz prijetja storilca kaznivega dejanja, ki je zbežal z osebnim avtomobilom, izvedbe blokade in ustavitve vozila s sredstvi za prisilno ustavljanje motornih vozil (stinger) ter prijetja storilca z uporabo službenega psa in iskanja prepovedanih drog v vozilu.

IMG 5003

K sodelovanju na prireditvi so bili povabljeni tudi predstavniki različnih organizacij in služb, ki delujejo v okviru letališča oziroma v Občini Piran. Seveda niso manjkali niti starodobniki in letala, s katerimi so drzni piloti prikazovali svoje letalske sposobnosti.

Po oceni organizatorja si je prireditev med 9. in 17. uro ogledalo približno 4.000 obiskovalcev. Tako organizatorji kot tudi obiskovalci so pozitivno ocenili predstavitev policije.