Sorodne objave

 

Vstop v šolo je za otroke, ki prvič prestopijo šolski prag, pomemben mejnik v njihovem odraščanju; pot v šolo in domov je za prvošolce tudi posebno doživetje. Starši, učitelji in policisti želimo, da bi njihova pot potekala varno in da bi otroci poznali in razumeli pravila varne udeležbe v prometu.

 Policisti Policijske postaje Postojna tem najranljivejši udeležencem v prometu posvečamo posebno pozornost in se trudimo, da že v zgodnjih letih otroke seznanimo s pravili varne udeležbe v prometu.

20170904 112411Tako smo policisti na OŠ Pivka med prvošolčki izvedli preventivno akcijo Varna pot v šolo. Vodja policijskega okoliša Troha Urban je malčkom na njim razumljiv način najprej pojasnil pravila prevoza otrok, pravilno uporabo varnostnega pasu ter pravila varnega prečkanja cestišča.

20170904 112048Da pa ne bi bil obisk policista preveč suhoparen, so prvošolčki nato skupaj s policistom odšli še na sprehod po mestu. Med sprehodom je policist otrokom tudi praktično pokazal, kako se varno prečka cestišče, otroci pa so z zanimanjem poslušali tudi policistovo razlago o pomenu posameznih prometnih znakov, ki so jih opazili ob poti.

20170904 110516

Ob zaključku obiska so bili otroci vidno zadovoljni ter se že v naprej veselili ponovnega srečanja s policisti.