Sorodne objave

 

Policisti policijskih postaj Koper in Sežana smo se 20. aprila 2018 udeležili zaključka regijskega srečanja osnovnih šol, ki so sodelovale v preventivni akciji Varno na kolesu.

DSCN3171Preventivna akcija je nastala na pobudo podjetja iz Ljubljane, ob strokovni podpori Javne agencije RS za varnost prometa in Kolesarske zveze Slovenije, in je namenjena osnovnošolcem, ki se v tekočem šolskem letu pripravljajo na kolesarski izpit. Zaključek akcije je bil na Osnovni šoli dr. Bogomirja Magajne v Divači. Tamkajšnji učenci so tudi v tem šolskem letu sodelovali v projektu, ki je potekal v okviru dveh sklopov nalog, s pomočjo katerih so na čim bolj ustvarjalen in kreativen način odkrivali nevarne poti v Divači.

DSCN3173 DSCN3172

Po razglasitvi najboljših so se dijaki na šolskem igrišču preizkusili v poligonu, ki ga je pripravila agencija za varnost v cestnem prometu. Policisti iz PP Koper in PP Sežana pa smo učencem predstavili svoje delo in opremo ter poučili mlade kolesarje, da morajo na cesto samo s popolno opremo - čelado, odsevniki in z brezhibnim kolesom.

DSCN3175

 Na dogodku so sodelovali policisti Jana Kozlovič in Adis Mahič iz PP Koper, ter Janko Šenkinc in Andreja Šantelj iz PP Sežana.

DSCN3181