Sorodne objave

 

Letošnja osrednja slovesnost Policijske uprave Koper ob dnevu slovenske policije je potekala v četrtek, 21. junija 2018, na Moretinih .

IMG 1659Fabio SteffeSlavnostni govornik na proslavi je bil direktor Policijske uprave Koper Danimir Rebec. Pozdravne besede udeležencem so ob tej priložnosti namenili tudi namestnica generalnega direktorja Policije mag.Tatjana Bobnar in predsednik veteranskega policijskega združenja Sever za Primorsko in Notranjsko Fabio Steffe.

IMG 1414 IMG 1447

Priznanje zlati ščit policije je letos prejel Mitja Palčič, komandir Postaje prometne policije Koper. Srebrni ščit policije so prejeli Zlatko Svenšek, Zoran Vižintin, Boštjan Križ, Dušan Orel, Igor Rebernik, Dražen Stjepanović, Matjaž Hrovatin, Franc Bavec, Simon Česnik, Viljem Toškan, Ivan Šabec, Veljko Palija, Aleš Stupar, Matej Deželak, Borut Drevenšek, Tomaž Mrak in Anita Leskovec.

IMG 1416Prejemniki bronastega ščita policije: Borut Oblak, Sonja Škrlj, Robert Goja, Daniel Fontanot, Anita Debenjak, Aleš Koren, Alenka Pellaschier, Maja Gubanc, Martina Bubnič, Blaž Andreuzzi,  Izidor Arko, Milan Časar, Jernej Mihevc, Rajko Dilič, Timoty Ivančič, Andreja Zottich, Luka Mlakar, Miroslav Šaula, Peter Filipčič, Suzana Žarković, Matej Turščak, Aljoša Šavron, Mirjam Papler, Sašo Novina, Vladimir Škorjanc, Gregor Peruš, Edi Ljubič, Dušan Sagadin, Aleš Benčina, Amir Handanović, Miran Rutar, Karmen Semprimožnik, Jan Blažič, Darja Štembergar, Janko Šenkinc, Rudolf Potočnik, Marina Kontelj, Klavdij Plavčak, Robert Žigon, Ljubica Veren, Elvis Sošić, Nives Rolih, Marko Jakac, Damjan Figek, Bojan Tomažič, Borut Mraz, Romana Sedmak, Dragan Djukić, David Ludvik, Jegor Gojković, Andreja Potepan Moličnik, Nina Konečnik, Patricija Ludvik, Damjana Gnezda, Ingrid Deželak, Dorijan Andrejašič, Aleš Kajzer in Vladan Ozimec.

Bronasti znak policije za sodelovanje so prejeli Goran Simić, Sead Nuhić, Robert Živec in Graziano Iacovich. Srebrni znak za sodelovanje je prejel Antonio Grande. Zlati znak za sodelovanje je prejela Nujna medicinska pomoč Postojna.

IMG 1610 RobertZivec

Vsako leto je soorganizator proslave ob dnevu policije tudi Policijsko veteransko združenje Sever za Primorsko in Notranjsko. Predsednik združenja Fabio Steffe je podelil najvišje društveno priznanje - spominski kipec Dan prej, ki sta ga prejela Sektor kriminalistične policije PU Koper in mag. Danilo Jamer, sicer vodja Sektorja za razvoj in sistemske naloge v Službi generalnega direktorja policije, v času osamosvojitvene vojne pa miličnik Oddelka milice Komen.

To priznanje se podeljuje podjetjem, organizacijam, državnim organom, lokalnim skupnostim, društvom, samostojnim podjetnikom in posameznikom, ki so aktivno sodelovali v demokratičnih procesih, pripravah, neposrednih borbenih aktivnostih in so s svojimi dejanji pomagali pripadnikom organom za notranje zadeve v času demokratičnih procesov v vojni za osamosvojitev Republike Slovenije. Prav tako se to priznanje podeljuje za izjemno aktivno delo v društvo, kot tudi za dolgoletno pomoč in podporo pri razvoju društva.

Direktor PU Koper Danimir Rebec je dobitnikom čestital za prejeta priznanja, vsem sodelavkam in sodelavcem pa se je zahvalil za uspešno delo, njihov trud in prispevek h krepitvi varnosti.

IMG 1596

Kulturni program so glasbeno obogatili člani Policijskega orkestra, s svojim petjem pa nas je dodatno razveselila Marina Martensson, ki je sicer živela na Švedskem, a ko je k nam prišla raziskovat svoje slovenske korenine, se je v Slovenijo zaljubila in pravi, da je Slovenija zdaj njen dom. 

IMG 1461MarinaMartensson

Po podelitvi priznanj policije je sledilo družabno srečanje v parku na Moretinih.