Sorodne objave

 

Na Obali je 6. aprila potekala prireditev Dan brez alkohola. V Parku Sonce v Luciji so lahko obiskovalci na različnih testih preizkusili negativne posledice uživanja alkohola. Dogodek je bil eden od osmih po vsej Sloveniji, ki jih je v okviru projekta SOPA (Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola) v aprilu organiziral Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Dogodka sta se udeležila tudi predstavnika Policijske uprave Koper, in sicer Adis Mahić, vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Koper, in Kekec Gmajner, vodja policijskega okoliša na PP Piran.

2

Skupaj z organizatorji smo policisti obiskovalcem predstavili cilje projekta ter vloge posameznih subjektov, ki sodelujejo pri reševanju te problematike. Udeleženci so se lahko srečali s preizkusom alkoholiziranosti, na prometnem poligonu preizkusili posebna očala, ki prikazujejo opitost, ter sodelovali v nagradni igri s področja problematike alkoholizma.

Obiskovalci so prireditev ocenili kot koristno, saj prispeva k večji ozaveščenosti o problematiki uživanja alkohola. Izrazili so tudi željo po vidnejšem nastopu projekta SOPA v javnosti.

Povezane vsebine

Dan brez alkohola: Aprila osem dogodkov po Sloveniji