Sorodne objave

 

V dolini Tamar je bil med 17. in 20. marcem 2011 Svetovni pokal v smučarskih poletih - Planica 2011. Na prireditvi s spremljajočimi aktivnostmi v Kranjski Gori so svoje naloge za zagotovitev varnosti ljudi in premoženja poleg redarjev organizatorja opravili policisti iz policijskih uprav Kranj, Nova Gorica, Ljubljana, Novo mesto in Postojna ter iz Generalne policijske uprave.  

Dobro organizirano delo, natančen načrt dejavnosti, aktivnosti pred prireditvijo skupaj z organizatorjem in nenazadnje izkušnje iz preteklih let so letos botrovale temu, da je javna prireditev z varnostnega stališča potekala skoraj brez posebnosti. Glede na število obiskovalcev, ki so se zbrali na prireditvi, smo obravnavali zgolj nekaj manjših kršitev javnega reda in miru in cestnoprometnih prekrškov ter manjših kaznivih dejanj.

Prav tako je letos promet potekal zelo tekoče. Zahvaljujoč tudi policistu Sandiju Kovaču iz Postaje prometne policije Kranj, ki je na podlagi lanskih izkušenj predlagal postavitev začasnega krožišča v križišču s cesto, ki vodi proti skakalnici. Organizator je predlogu policije sledil. Ker je začasno krožišče v veliki meri prispevalo k pretočnosti prometa na prireditev in z nje ter seveda k lažjemu delu policistov, so ga policisti v šali poimenovali "Sandijevo krožišče".  

IMG 3200zmOdprava na delo skupin za javni red in mir

IMG 3198zmOdprava na delo skupin za promet

IMG 0004zmPogled na skakalnico

IMG 0002zmMnožice obiskovalcev

IMG 0010zm "Prekrškovni organ", ki je poskrbel za vse kršitelje, v mobilnih prostorih.

IMG 0011zm

IMG 0005zmPolicisti, pripadniki Posebne policijske enote (PPE)

IMG 0006zmObiskovalci so imeli kar nekaj vprašanj o delu policistov PPE.

IMG 0035zm"Sandijevo krožišče" iz ptičje perspektive

IMG 0013zmPolicist Sandi Kovač v "svojem" krožišču

IMG 0023zmDelo v operativnem štabu PU Kranj je vodil vodja Sektorja uniformirane policije Andrej Zakrajšek (prvi z desne)

IMG 0027zmČlane operativnega štaba PU Kranj je obiskal tudi direktor PU Kranj Simon Velički (peti z desne)