Policisti PP Škofja Loka so se včeraj, 22. januarja, srečali s svojci planinca, ki se je ta mesec izgubil in hudo poškodoval na območju Blegoša.

skofjeloski blegos 3

Potem ko policisti planinca v zelo zahtevni iskalno-reševalni akciji našli in ga oskrbeli, se jim je njegova družina zahvalila za njihov trud in energijo, ki so jo vložili v iskanje pogrešanega; njegovo zdravstveno stanje se že izboljšuje. Rokometaš Peter Pucelj (na fotografiji drugi z leve) pa jim je v zahvalo in spomin izročil še svoj dres s svetovnega prvenstva v rokometu leta 2013 s posvetilom. Dres bodo policisti obesili na policijski postaji.

Srečen konec izjemno zahtevne reševalne akcije

Minuli teden so bili gorenjski policisti obveščeni, da je pogrešan 39-letnik iz Poljanske doline, ki se je 14. januarja letos odpravil na Blegoš, je že zgodaj zjutraj 15. januarja na zelo zahtevnem, obsežnem, strmem in pomrznjenem terenu stekla iskalna akcija. Več kot 30 gorskih reševalcev, vodnikov reševalnih psov in policistov ga je iskalo na širsem obmocju Blegoša, pomoč iz zraka je nudil tudi policijski helikopter. Iskanje na višini nad 1.400 metrov je močno oviralo zelo slabo vreme z meglo in močnim vetrom. Okoli 13. ure, po več kot 24 urah, so pogrešanega končno našli, na povsem drugem koncu, v Javorjevi dolini tik nad vasjo Volaka, ob njem pa je bila njegova psička Šaka, zaradi katere so poškodovanega planinca uspeli tudi locirati. Ponesrečenca so z vojaškim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Drugo njegovo psičko, Missy, pa so našli že prejšnji dan.

Policisti se zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali v iskalno-reševalni akciji na Blegošu!