Sorodne objave

 

V blejskem jezeru se je danes dopoldne, 12. marca 2021, utapljala oseba, ki so jo iz vode rešili blejski policisti in gasilci ter domačin s čolnom. Eden od policistov je brez odlašanja skočil v ledeno mrzlo jezero in osebo nad gladino držal do prihoda čolna, kamor sta jo povlekla skupaj z domačinom. Pri iznosu zelo podhlajene osebe iz vode so pomagali tudi blejski gasilci.

Na kraj so takoj prispeli tudi reševalci Nujne medicinske pomoči Bled, pripravili osebo na transport in jo odpeljali v zdravstveno ustanovo. Okoliščine dogodka policisti še preverjajo, gre pa za dogodek brez znakov tuje krivde.

Velika hvala prijaviteljici za takojšnjo prijavo dogodka in čestitke občanu, policijskim in gasilskim kolegom ter reševalcem za zares hitro pomoč in še eno odlično opravljeno nalogo.

20210312 101046

Ključno vlogo poleg neposredne pomoči v takih trenutkih odigra takojšnja prijava dogodka in izredno hitra izmenjava informacij med pristojnimi centri za sprejem nujnih klicev na telefonskih številkah 112 in 113. Foto: NMP Bled

Varovanje življenja, zdravja in premoženja ljudi je tisto poslanstvo policije, ki se ne bo nikoli spremenilo. In s takimi dejanji, kot je bilo današnje, naši policisti skupaj s kolegi sorodnih poklicev to samo še dodatno potrjujejo. Zavezani smo pomagati ljudem in to je tisto, kar stoji pred nami, ko se pogledamo v ogledalo. Zato smo in tudi vedno bomo pomagali vsakomur, ki potrebuje našo pomoč, četudi moramo ob tem nevarnosti izpostaviti sebe.