Sorodne objave

 

Ob skorajšnjem dnevu policije so gorenjski policisti danes, 10. junija 2021, že podelili policijska priznanja, med drugim tudi znake za sodelovanje s posamezniki in organizacijami ter medalje policije za požrtvovalnost in medalje za hrabrost.

Gorenjski policisti so torej že obeležili dan policije, 27. junij, in se na manjši slovesnosti poklonili časom slovenskega osamosvajanja. Pred 30 leti so se pripadniki takratne slovenske milice skupaj s teritorialno obrambo in prebivalci zoperstavili agresiji Jugoslovanske ljudske armade in se brez oklevanja postavili v bran slovenskemu narodu. Policija je vse do danes ohranila vrednote osamosvojitvenih prizadevanj, ki so nas takrat združile v skupni viziji prihodnosti, nas vzgajale v enotnosti in povzdigovale skrb za skupno dobro.

PU Kranj Praznovanje dneva policije 2021 video

Slovesnost je potekala na Policijski postaji Škofja Loka, iz vodstva Policije pa se je je udeležil namestnik generalnega direktorja policije mag. Stanislav Vrečar. Video: Slovesnost PU Kranj ob dnevu policije, 10. junij 2021

Podelitev zlatih, srebrnih in bronastih ščitov ter znakov policije za sodelovanje

Ob tej priložnosti smo podelili tri zlate ščite in 13 srebrnih ščitov, za prizadevno in uspešno opravljanje nalog policije pa še 21 bronastih ščitov. Zlati ščit se podeli za večletno uspešno razvijanje in krepitev organiziranosti, usposobljenost ali uspešnosti delovanja policije ter za pomembne dosežke pri razvojnem ali raziskovalnem delu na področju varnosti in policijske dejavnosti.

Bronasti znak policije za sodelovanje sta letos prejeli dve organizaciji.

20210610 122209 3

Osem posameznikov prejelo medalje za hrabrost in požrtvovalnost

Za štiri dogodke, kjer so policisti in občani reševali človeška življenja, smo osmim osebam podelili tudi medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost.

Medalja policije za hrabrost se podeljuje uslužbencem policije in drugim posameznikom za izkazano posebno osebno hrabrost pri opravljanju varnostnih nalog, ob katerem so izpostavili nevarnosti svoje življenje. Prejel jo je Uroš Ovsenek, občan, ki je konec lanskega leta reševal življenje iz v vodo prevrnjenega in poškodovanega osebnega avtomobila.

Sedem posameznikov, od tega gre za dva občana in pet policistov, pa je prejelo medalje za požrtvovalnost. Te se podelijo uslužbencem policije in drugim posameznikom za požrtvovalnost pri opravljanju varnostnih nalog.

20210610 122209 1

Namestnik generalnega direktorja policije in direktorica PU Kranj nagovorila udeležence

Namestnik generalnega direktorja policije mag. Stanislav Vrečar je v nagovoru spomnil, da je letošnje leto za slovensko policijo res posebno, saj obeležujemo 30. obletnico svojega delovanja v samostojni Sloveniji. Poudaril je zahtevnost dela v zadnjem letu ter operativne uspehe policije tako na Gorenjskem kot drugod po Sloveniji. Po njegovih besedah imajo ti uspehi en skupni imenovalec, pri čemer je pokazal na policistke in policiste, ki so med epidemijo pokazali veliko razumevanja za nove obremenitve in nemogoče delovnike. Povedal je, da so vztrajali tudi takrat, ko so bili že na robu svojih zmogljivosti, saj so čutili odgovornost do ljudi, ki jim služimo.

Direktorica kranjske policijske uprave Melita Močnik pa je policistke in policiste nagovorila z zahvalo in pohvalo za dobro opravljeno delo v zadnjem letu in poudarila, da se ta po zaslugi njihove velike odgovornosti in razumevanja ni razvila tudi v varnostno krizo. Verjame, da je tako zato, ker so dobri v tem, kar delajo, ker verjamejo v to, kar delajo, in ker imajo na Gorenjskem tudi dobre ljudi. Vse to ji, kot je dejala, vliva motivacijo in daje veselje do dela, ki ga bodo policistom na terenu poskušali olajšati tudi na policijski upravi. Spomnila je še na prihajajoče predsedovanje in zahtevno poletno turistično sezono ter izrazila namero po še večjem povezovanju z lokalnimi skupnostmi in prebivalci. Nagovor je zaključila z mislijo, da so na izzive pripravljeni in da bodo vsakič našli najprimernejše rešitve, saj jim je mar za varnost in za ljudi.

Povezane vsebine

Dan policije - 27. junij